7A

Vasagatan 28, Stockholm

Information
En av Stockholms ståtligaste byggnader har fört en tynande tillvaro i 20 år. Men i december 2019 stod det klart att det blev 7A som fått förtroendet av Statens Fastighetsverk att förvalta det historiska kulturarvet och förvandla ytorna till moderna kontor- och konferenslokaler. 7A Posthuset på Vasagatan 28 blir företagets fjärde adress i Stockholm med stora ytor om totalt 17 000 kvm som kan möta upp det växande intresset för flexibla kontorslösningar i Stockholms city.

Centralposthuset, som byggnaden officiellt heter, uppfördes 1903 och ritades av den berömda arkitekten Ferdinand Boberg. Hit gick stockholmarna under nästan 100 år för att skicka vykort, paket och telegram ut i världen. I mitten av 1990-talet bommade Centralposthuset igen och stängdes därmed för allmänheten – tills dess att 7A flyttade in i december 2019 och snabbt påbörjade en varsam renovering av lokalerna. Boberghallen, uppkallad efter fastighetens arkitekt, är husets hjärta och numera business lounge kombinerat med flexibla ytor för event. Där den gamla frimärkskassan en gång stod finns nu istället en gedigen receptionsdisk vars häpnadsväckande utseende och vänliga personal besökarna möts av direkt innanför entrén.

Boberghallens detaljrika utsmyckningar, takmålningar och pelargångar lämnar ingen oberörd och möbleringen har anpassats väl för att passa in i den anrika miljön med en centraleuropeisk känsla. Koncept och idé har tagits fram tillsammans med Spik Studios, som ligger bakom ett flertal uppmärksammade och prisbelönta projekt på svenska hotell och restaurangdestinationer.

På de sex andra våningsplanen 7A har till sitt förfogande, totalt 17 000 kvadratmeter, har stor inspiration i detaljerna hämtats från just Boberghallen. Exempelvis återkommer stenmaterialet från entrén som skivor och underlägg i köket på kontorsvåningarna, precis som färgerna i tygerna. Målet har varit att skapa moderna och trivsamma arbetsmiljöer och funktionella arbetsplatser där hyresgästerna kan växla miljö under dagen utefter behov. I 7A Poshuset har hyresgästerna, utöver kontorsytan, även tillgång till sociala ytor som Boberghallen och mindre lounger, café, focus area och lokaler för alla slags möten och evenemang under ett och samma tak

DETTA ÄR 7A POSTHUSET:

• Ligger på Vasagatan i centrala Stockholm, ett stenkast från Stockholm Centralstation och Arlanda Express.

• Invigdes 1903 med kunglig närvaro av Oscar II. Hit kom huvudstadens medborgare för att skicka brev, betala räkningar och skicka telegram. Den imponerande byggnaden är ett kulturarv, ritad av arkitekten Ferdinand Boberg. Den tidigare posthallen innanför entrén med marmorgolv och målade valv är döpt efter honom.

• 7A förfogar över 17 000 kvadratmeter i huset med flexibla lokaler för både kontor och konferens med möjligheter att anpassa ytan efter behov.

• I Posthuset erbjuds hyresgästerna möjlighet till:

– Flexibla kontorslösningar för både små och stora företag med tillgång till fullservice och sociala arbetsmiljöer.

– Flex Office, ny kontorslösning med ytor från 200 kvadratmeter och uppåt, för större företag som har behov av avskilda kontorsytor med fullservice, egen entré och privata faciliteter.

– Arbetsmiljöer designade utifrån individens välmående och utveckling.

– Här finns uthyrningsbara kontorsytor till momsbefriade verksamheter.

– Lokaler för konferens och event på totalt 3900 kvadratmeter.

Motivering
Smarta lösningar, en genuin känsla – och stor respekt för historien gör 7A Posthuset till en av Stockholms mest unika arbetsplatser. Här finns en personlig atmosfär som behöver upplevas på plats och stor kapacitet för såväl individen som företag att utvecklas i sin egen takt. Posthuset kan erbjuda marknaden en helt ny produkt i och med sina flexibla kontorsytor som löser även större företags lokalfrågor, men också deras behov av en positiv upplevelse av arbetsdagen.

Omröstningen har avslutats

Dela den här sidan