Reitan Convenience Sweden

Strandbergsgatan 55, Stockholm

Information
Reitan Convenience Sweden

Färdigställt år: 2020
Antal kvm ca 2 800 kvm
Antal medarbetare: ca 100 pers
Inredningsarkitekter är Reform, en del av Reflex arkitekter
Ljusdesign av Reform
Fotograf är Jason Strong

Reitan Convenience Sweden/RCS

Reitan Convenience Sweden är ett snyggt kontor ur många aspekter. En arbetsplats som lika mycket är ett labb för nya idéer som en härlig mötesplats med fokus på kreativitet och innovation, som ska hålla långt in i framtiden. Här erbjuder arkitekturen och inredningsmiljön en variation av mötesplatser, spännande vinklar och vrår. RCS varumärken Pressbyrån, 7-eleven och Reitangruppen kan upplevas ur alla olika dimensioner. Inte minst för att en svag doft av kaffe och kanelbullar ofta sprider sig från provköket ut i hela kontoret.

Kontoret är utformat för att vara en knutpunkt såväl som en modern och stimulerande arbetsplats för 100 medarbetare. RCS ville bygga stolthet för medarbetarna och skapa en plats där de vill vara, varje dag. Hållbarhet har varit ett viktigt ledord, och det finns med i allt, från husets Breemcertifiering till återbruk och återvinning samt känslan på kontoret, med ärliga materialval som håller över tid, i kombination med moderna material.

De flesta känner till något av varumärkena inom RCS, men vad många kanske inte vet är att det finns ett Pressbyråmuseum inne på kontoret. En plats för köpmän, leverantörer och besökare att uppleva och lära sig mer om Pressbyråns historia. En plats för utbildning och inspiration, för alla.

Varje våningsplan har sin egen karaktär, utifrån byggnadens arkitektoniska ursprung och material. Men hur framhäver man respektive butikers olika karaktärer och historia? Inredningsarkitekterna på Reform har använt material, färger och belysning för att förtydliga varje del inom RCS. Varje logotyp, med sina starka färger har också fått sätta prägel på inredningen, som textilier, fondtapeter, möbler, rumsavdelare och akustikpaneler.

Arbetsplatserna brister förstås varken i ergonomi, funktionalitet eller skönhet. Här kan den som vill finna arbetsro på individuella platser, samarbeta vid projektarbetsplatser eller mötas i kaffeloungen under mer avkopplade former.

Motivering
RCS är Sveriges snyggaste kontor för att det placerar företagets varumärken på piedestal och skapar en scen där Pressbyrån, 7-eleven och Reitan kan upplevas ur ytterligare en dimension. Här finns det möjlighet till både arbetsro, samarbete och rekreation i stimulerande miljöer – snyggt ur varje vinkel. Hemtrevligt, funktionellt och hållbart!

Omröstningen har avslutats

Dela den här sidan