Trustly

Rådmansgatan 40, Stockholm

Information
Trustly

Färdigställt år: 2019
Antal kvm: 3150 kvm
Antal medarbetare: 300 pers
Inredningsarkitekt: Reform
Foto: Jason Strong

Trustly har på kort tid vuxit till ett företag med nästan 500 medarbetare, varav ca 300 är baserade i Stockholm. Det har gjort att Trustly snabbt vuxit ur sina tidigare lokaler på Odenplan, som de flyttade till så sent som 2016.

I november 2019 flyttade därför Trustly till nya, större lokaler på Rådmansgatan 40 i centrala Stockholm. En elegant renoverad byggnad med högt i tak och plats för kreativitet och tillväxt.

Trustlys företagskultur bygger på värdeorden Humble, Resilient & Ingenious vilket avspeglas i utformningen av kontoret. Här sitter kulturen i väggarna. Inredningsarkitekterna på Reform har tolkat detta till en arbetsplats som uppmuntrar till möten såväl som till lek.

Redan i entrén välkomnas besökare av en receptionsdisk med varma koppardetaljer och ett överdåd av gröna växter. Fortsätter man in genom dörrarna till kontorets hjärta så öppnar sig ett stort atrium med en trappa som förbinder kontorets två våningar. Här serveras det frukost och lunch, men det fungerar också som en plats för olika sociala tillställningar och stormöten. En plats för medarbetare att mötas och lära av varandra.

Även andra ytor på kontoret, till och med uteterrassen, har en öppen planlösning med inbjudande sittgrupper som uppmuntrar till kontakt. Väggar och rumsavdelare är gjorda av glas för att förstärka en transparent och inkluderande företagskultur och på ett ödmjukt och kreativt sätt representera Trustly. Men det finns och plats för lek. I receptionen hänger en gunga och det finns ett helt spelrum med tv-spel, VR, backgammon, foosball, biljard, flipper, bordtennis med mera. Att kunna ta en paus från arbetet och umgås med sina kollegor på ett avslappnat sätt är en viktig del av Trustlys kultur.

Vårt tredje budord, uthållighet, manifesteras genom företagets engagemang i hållbarhet gällande alla delar av arbetsplatsen. Till exempel finns det en uppsjö av grönt i lokalen, med frodiga växter som ger syre och livar upp och flera återvinningsstationer är strategiskt placerade runt om på kontoret. Fastigheten är 100 % BREEAM-certifierad vilket mäter byggnadens miljömässiga, sociala och ekonomiska påverkan. På uteterrasen växer färska kryddor som är fritt att använda i sin lunchlåda och genom att installera kranar med kolsyrat vatten har Trustly minskat miljöpåverkan med omkring 3 000 aluminiumburkar i månaden.

Motivering
Trustly är Sveriges snyggaste kontor för här fokuserar man på att varje medarbetare ska må bra. Skönhet kommer ju trots allt inifrån, som bekant. Med det sagt är Trustly ingen ful ankunge – tvärtom! En dämpad färgskala, mycket inslag av växlighet och en inredning dominerad av livfulla mönster gör detta kontor till ett riktigt kreativt vattenhål.

Omröstningen har avslutats

Dela den här sidan