Readly AB

Kungsgatan 17, Stockholm

Information
Arbetsmiljö, nytänkande och naturnära toner var de ord som inredaren Anna Thornton skulle bära med sig när hon förvandlade den tomma lokalen i centrala Stockholm till ett kontor att trivas i.

Inredare: Anna Thornton, Thornton Interior Design
Fotograf: Emma Jönsson Dysell

Motivering
Som svenskt bolag, med en tjänst tillgänglig på 50 marknader, sker många internationella videomöten från kontoret. Här rimmar de naturnära tonerna och de enkla formerna med den hyllade skandinaviska inredningsstilen. Färgerna och det stora ljusinsläppet inger också lugn och harmoni för den växande arbetsstyrkan.
Arbetsmiljö:
Kontoret är designat med öppna ytor som leder till inkluderande och kreativa samtal. Mötesrum i glas ger en öppen, ljus och transparent känsla. Här finns också en rad olika “rum” i rummet som medarbetarna kan uppsöka för en stund för sig själv eller ett spontanmöte; de mjuka öronlappsfåtöljerna, ståborden, de många sofforna. Kontoret är en blandning mellan arbetsplats, mötesplats och vardagsrum för att medarbetarna och besökare ska känna sig som hemma under sin arbetstid. Hela kontoret genomsyras av Readlys tre värdeord: be brave, say it as it is och win as a team.
Nytänkande:
Möblerna är lätta att flytta undan så att möten och tillställningar då alla ska samlas är möjliga. Men det är inte bara arbetsrelaterade event som sker på den öppna kontorsytan. Varje vecka hålls även en yogaklass där medarbetarna (innan Corona) rullar ut sin matta tidigt på morgonen och börjar dagen med lugn träning och syresättning.
Sammantaget är det här ett kontor som medarbetarna under pandemin längtar tillbaka till när vi nu arbetar hemifrån. Det här är en plats som klår skrivbordet hemma helt enkelt!

Omröstningen har avslutats

Dela den här sidan