Bostads Mimer AB

Gasverksgatan 7, Västerås

Information
Konceptet togs fram med avstamp i Mimers profil, värderingar och behov, med stor respekt för den vackra historiska byggnaden där allt andas industri, funktionalitet och förstås Omtanke, Nytänkande och Engagemang. Designkonceptet speglar Mimers varumärke och värderingar, där formspråk och design förmedlar företagets identitet och som ett bostadsföretag som blickar in i framtiden. För att skapa engagemang för det nya kontoret och de olika miljöerna och arbetssätten har medarbetarna jobbat tillsammans med vår arkitekt. Anna Wallerstedt Öberg, Spectrum Arkitekter, jobbade tillsammans med Mimers medarbetare noga igenom inredningen där varje liten detalj är noga utvald för att passa Mimer som bolag.
Kontoret, som är 2000 kvm stort, finns på två våningar, plan 4 och 5. Företagets kundcenter finns på gatuplan. Det är placerat mitt i den expansiva delen av Västerås.
Kontoret är miljöklassat enligt Miljöbyggnad Silver.
Fotograf: Jason Strong
Arkitekt: Spectrum Arkitekter
Fastighetsägare: Mimer

Motivering
Att kliva in på kontoret är som att komma hem: Välkommen hem till Mimer! En miljö som inte känns som ett traditionellt kontor utan en varm och behaglig plats som man gärna vill vara på. Kulörer, stil och materialval harmoniserar utan att tumma på företagets identitet.
Hälsoarbetet är viktigt för Mimer och med fokus på lösningar och erbjudanden som främjar ett sunt liv och en bra balans mellan arbete och fritid finns både lekfulla och vilsamma inslag i arbetsmiljön. Både under arbetet med kontoret och efter inflyttning genomsyras det av engagemang och inkludering.

Våning 4: Bredvid foajén möts man av en fotovägg där alla företagets medarbetare är med. Du kan boka möten i ”Nytanken” som snabbt möbleras om utifrån behov och där tekniken är av högsta kvalitet för filmer, distansmöten med mera.
I ”Stora Omtanken” kan du sitta helt ostört och jobba. Dessutom finns många vanliga arbetsplatser och smårum, blandat med soffor och löpband. Det finns också ett projektrum i ett växthus och miljöer som efterliknar skogen. Våningens hjärta visar upp företagets hjärta: driftdatorerna. För att nå våning 5 finns en kunskapstrappa där i stort sett hela företaget kan träffas och lära sig nya saker. Här finns projektorer, ljudanläggning och mikrofoner för att stötta kompetenshöjande arbete.

Våning 5: Här möts du av ett stort hemtrevligt lunchrum med generöst ljusinsläpp och fantastisk utsikt åt alla håll, över Mälaren utanför och också den stad som företaget är med och bygger.
Ett steg till höger om det stora lunchrummet ligger spelrummet. Här kan du spela en match på lunchen eller ha nytänkande workshops med kollegorna. Bakom en ljudisolerad vägg från spelrummet hittar du biblioteket där du kan sitta och läsa eller jobba ostört, som på ett bibliotek, antingen vid bord eller vilsamma fåtöljer.
Mimers kontor talar till både själ, hjärta och öga!

Omröstningen har avslutats

Dela den här sidan