Vasakronan Arena Nordstan

Götgatan 15, Göteborg

Information
Arena Nordstan är Vasakronans nya Co-Workingkontor, ett pilotprojekt som utforskar nya koncept för delade kontor. Med detta projekt ville vi fokusera på välmående och erbjuda en lugn, grön oas i köpcentret Nordstan, en av Göteborgs mest stimmiga miljöer.
Konceptet börjar redan i trapphuset på väg till lokalen som med formgivning, ljus och ljud lockar besökaren att ta trappan istället för hissen.
På Arena Nordstan finns varierade arbetsplatser, mötesrum och sociala ytor som skall inspirera till en omväxlande arbetsdag med såväl rörelse och gemenskap som fokus och vila. Miljön är formgiven för att ge en ombonad, elegant och välkomnande upplevelse med mättade kulörer, mycket växtlighet och material som man vill komma nära och känna på.
För att vässa konceptet ytterligare har Lexter Ljuddesign tagit fram en specialanpassad ljud- och doftsättning som stärker atmosfären och ger rummen en mer särpräglad karaktär. Exempel på detta är fågelkvitter i den nya växthusinspirerade interntrappan, subtil uppiggande citrusdoft i entrén och ett naturinspirerat ljudlandskap i arbetsytor som maskerar störmoment.
Vår ambition har varit att skapa fina förutsättningar för ett nyskapande och inspirerande kontor där de som besöker Arena Nordstan skall lämna lokalen med mer energi än när de kom.

Beställare: Vasakronan Arena Nordstan
Inredningsarkitekter: Kaka Arkitekter
Färdigställt: 2019
Yta: ca 1000kvm
Fotograf: Linda Hutchins

Motivering
Vasakronans nya Co-Workingkontor öppnar upp för nya möjligheter och nya arbetssätt där utrymme finns för både det växande större företaget och det lilla nystartade.
Med fokus på välmående har Kaka Arkitekter tagit fram en inredning med influenser från naturen som öppnar upp för variation och möjlighet att anpassa arbetsplats efter arbetsuppgift och fokusnivå.
Upplevelser för alla sinnen skapar en atmosfär och en känsla av välmående som stannar kvar hela dagen.

Omröstningen har avslutats

Dela den här sidan