Resolution Games AB

Sergels Torg 12, Stockholm

Information
Resolution Games är ett ungt, växande företag i dataspelsbranschen. I februari 2020 påbörjade vi arbetet med att flytta till vårt nya kontor i samma byggnad - femte Hötorgsskrapan invid Sergels Torg. Vi analyserade verksamheten och hur våra anställda rörde sig och använde lokalen och kom utifrån det fram till några huvudaspekter som vi burit med oss i hela flyttprocessen:

Att ta hänsyn till byggnadens historia och arkitektur, samtidigt som vi är ett ungt kreativt företag som vill sätta vår egen prägel på våra lokalerTill exempel balanseras originalpaneler i ädelträ och koppar med vår egna lekfulla grafik från våra spel. Vi har jobbat i en mjuk färgskala som inte bara plockar upp vårt eget varumärkes färger, men som även fungerar som komplement till originaldetaljerna i byggnaden.

En annan viktig aspekt i planeringen av kontoret var hållbarhet. Vi återanvände de mesta av våra existerande möbler och lade stor omtanke vid att placera dem i de nya lokalerna.

Vi har tillsammans med våra kollegor jobbat med i stort sett allt från planering till inköp till montering med väldigt liten extern hjälp. Detta har stärkt sammanhållningen och skapat ett kontor som känns ärligt och genuint och som något vi byggt tillsammans. De gamla möblerna har fått nya inramningar men bär vårt arv med sig.

Vi lade stor vikt vid arbetsplatsernas utformning och att ljud och ljus-design är viktigt för att våra kollegor ska kunna utföra sitt arbete så effektivt och fokuserat som möjligt. Samtidigt är de gemensamma ytorna där vi möts, spelar tillsammans och inspireras av varandra mycket viktiga - det är där många av våra bästa idéer skapas!

600 kvm + 345 kvm, totalt 945 kvm. Byggår 1962. Renoveringsår 2020. Inflyttningsår 2020.

Motivering
Resolution Games nya trivsamma lokaler är nästa steg för ett växande företag som med smarta val och återvinningstänk visat att det går att uppgradera sina lokaler utan att det kräver stor budget eller massvis av extern hjälp

Omröstningen öppnar 2021-10-02

Ange din e-postadress i fältet längst ner på denna sidan för att få ett e-postmeddelande när omröstningen har öppnat.


Dela den här sidan