Törngren Magnell & Partners Advokatfirma

Jakobs Torg 3, Stockholm

Information
Törngren Magnell & Partners Advokatfirma
Arkitekt: Strategisk Arkitektur
Beställare: Törngren Magnell & Partners Advokatfirma
Inflyttningsår: 2020
Fotograf: Jason Strong
Leverantör: AB Evert Lindelöfs Inredningar
- Ca 2000 kvm i 6 våningsplan
- Runt 70 medarbetare i en blandning av egna rum och öppen kontorslösning

Advokatfirman Törngren Magnell & Partners nyrenoverade lokaler är belägna i centrala Stockholm i en anrik fastighet på Jakobs Torg 3 från 1894 ritad av Adolf Emil Melander. Han ritade och uppförde huset som bostadshus åt Dagens Nyheters grundare Rudolf Wall, som sålde huset redan 1893 till kapten Albert Amundsson. Arkitekturen är en speciell senbarock, ovanlig i Stockholm. Speciellt var mittpartiet med sin rundade och skulpterade frontespis samt dekorativa balkonger.

Motivering
Uppdraget var att skapa ett både inbjudande och familjärt advokatkontor som samtidigt skulle upplevas modernt och exklusivt med fokus på företagets kundrelationer.

Inredningskonceptet, som bär en skandinavisk prägel, förhöjer fastighetens egna styrkor i form av rymd och vackra detaljer, från trapphuset in till kontoret. Inredning och belysning har valts med stor omsorg i en djup och varm färgskala med äkta material.

Det första besökaren möts av är en specialritad receptionsdisk i bronsfärgat spegelglas - ett tydligt avstamp för det varma och taktila designkonceptet som löper som en röd tråd genom lokalerna, upp till VIP-våningen på plan 6.

Råvinden har byggts om med en specialritad, exklusiv bardel. Här har inredningen anpassats för de sneda taken och ljusinsläppet från fönstren med utsikt över Jakobs kyrka.

De specialritade kontors- och miljömöblerna som ägnats stort fokus ger ihop med övrig inredning ett lugnt och inbjudande helhetsintryck. Medvetna och genomarbetade materialval med ambition om tidlös elegans möjliggör ett vackert åldrande och återbruk, vilket gör interiören relevant för en lång tid framöver.

Omröstningen har avslutats

Dela den här sidan