Paradox Interactive

Magnus Ladulåsgatan 4, Stockholm

Information
Färdigställt: 2019
Yta: ca 5600 kvm
Antal arbetsplatser: ca 400 pl
Arkitekt: Reform
Projektledning: Ciceron
Fastighetsägare: AMF
Fotograf: Per Kristiansen

Hur många kan säga att de på en vanlig arbetsdag tar sig på en tidsresa mellan ett renässanspalats och en sci-fi-inspirerad rymdkommandobrygga? Inga konstigheter hos PC-spelföretaget Paradox Interactive där några av de mest hängivna, kunniga och nördiga personerna inom spelbranschen jobbar. Kontorets utformning är resultatet av ett snyggt samarbete mellan inredningsarkitekterna på Reform och alla hängivna medarbetare.
Tidsresan är det gemensamma temat på Paradox Interactives kontor. På fyra våningar tar olika epoker och tidsåldrar plats; en resa från renässansen, via the roaring 20’s, till framtiden – allt för att spegla de spel Paradox Interactive producerat eller givit ut. Att vandra genom korridorerna är som att uppleva spelvärldarna i verkligheten.
Snyggt, bra och trevligt betyder också funktionellt, tillgängligt och hållbart. Här inryms allt ifrån sociala mötesplatser som en bar, matsal och lounge till ytor för teamarbete och specifika platser för genuin arbetsro. Arbetsmiljön är omsorgsfullt utformad med flexibla rumsavdelare som avskärmar visuellt och akustiskt. Att dessutom föra in allt från Leonardo da Vinci, viktorianska upptäcktsresanden, safari, en Speakeasy, efterkrigstidens fredskänsla och en rymdskeppskommandobrygga var en inspirerande utmaning. Allt detta i en helrenoverad fastighet från 1990-talet. Men allt rymdes, paradoxalt nog.
Det blev inte heller övernaturligt dyrt. Lite fantasi behöver inte kosta fantasisummor. Inredningsarkitekterna har arbetat flitigt med återbruk och second hand-möbler; för känslan, för plånboken och framförallt för miljön. Ett skåp är t.ex. från 1600-talet!

Motivering
Paradox Interactive är kontoret som bevisar att snyggt är mer än det som möter ögat. Här har medarbetarnas engagemang och idéer förverkligats i ett nära samarbete med inredningsarkitekterna som lyckats föra ihop en tidsresa mellan flertalet epoker till en fantasifullt utformad arbetsplats som bara kan kallas de många paradoxernas kontor.

Omröstningen har avslutats

Dela den här sidan