Axis Communications AB

Emdalavägen 14, Lund

Information
Axis Communications AB är marknadsledande inom nätverksvideo och videoövervakning. De senaste årens fantastiska tillväxt har ställt krav på nya lokaler.
I september 2020 flyttade Axis in i sitt eget nya huvudkontor, som med sina 42 000 kvm inrymmer mötesplatser, konferensrum, experience center, labutrymmen, restaurang och café, samt arbetsplatser för ca 1300 anställda.

Det nya huvudkontoret är en mötesplats – en hub – för alla anställda.
Den öppna och ljusa entréhallen fungerar som företagets vardagsrum med externa konferensrum, café och restaurang där det serveras gemensam fika varje morgon.
Fyra trapphus leder upp till arbetsytorna och till en skylounge på plan 10, som är öppen för alla anställda.

Mötesytorna är strategiskt placerade och varje kontorsplan har ett gemensamt pausrum med härlig utsikt över Lund med omnejd, för spontana möten och avkoppling. Mötas kan man också göra ute på någon av takterrasserna, eller på innergården där det finns glasskrivtavlor för att möjliggöra utemöten.

Hållbarhet och god arbetsmiljö har varit en ledstjärna i projektet. Materialval och lösningar är genomgående gjorda med omsorg om de anställdas bästa. Arbetsplatserna är förlagda i enskilda rum, teamytor och mindre kontorslandskap med god tillgänglighet till samtalsrum och projektrum. Fönstren i arbetsytorna är öppningsbara och det massiva trägolvet skänker harmoni. I kontorslandskap och interna mötesrum ligger en textilmatta av hög kvalitet och i entréhallen svensk kalksten. Belysningen är varierad och behaglig. De träbeklädda väggarna bidrar till den goda akustiken.

Axis grafiska profil och kulörer känns igen i inredningen och är fritt tolkade till ett tema för varje våningsplan. Inredningen är ljus och skandinavisk med en öppen och välkomnande atmosfär som speglar Axis företagskultur. Vid val av material, kulörer och möbler har ambitionen varit att arbeta med god kvalitet och tidlös design som ska hålla under en lång tid framöver.

Inredningsprojektet är utfört i nära dialog mellan Axis, Landén Krantz arkitekter och inredningsleverantören Input interiör. Alla möbler har provsuttits och utvärderats på vägen och processen har varit inspirerande och intensiv.

Landén Krantz arkitekter har stått för inredningskoncept och ritat fast och lös inredning. Fojab arkitekter har ritat huset och utemiljön. Light bureau har tagit fram belysningskonceptet. Samarbetet mellan beställare, inredningsarkitekter, husarkitekter, belysningsdesigner och inredningsleverantör har varit gott hela vägen och vi är stolta över resultatet.

Fotograf
Foto 1-3 samt 5-17 fotograf Åke E:son Lindman
Foto 4 och 18 fotograf Felix Gerlach

Motivering
Med engagemang, delaktighet och nära samarbete mellan alla inblandade har vi skapat en arbetsplats för Axis Communications som är hållbar och inspirerande med god arbetsmiljö för alla medarbetare. En plats där man vill vara! Axis nya huvudkontor är Sveriges snyggaste.


Dela den här sidan