Randstad

Rättarvägen 3, Solna

Information
Information:
Randstad, Sveriges ledande bemannings- och rekryteringsföretag, sökte nya kontorslokaler och hittade dem i den nya, intressanta kontorsbyggnaden Solna United. Inflytten gjordes i april 2020. Här samsas flera dotterbolag och har därmed en gemensam mötesplats för kunder, kandidater och de cirka 450 interna medarbetarna. Allt finns på ett gemensamt våningsplan i ett öppet landskap på 4400 kvm.

Foto:
Martin Edvardsson


Motivering
Motivering:
Randstad har dagligen besök från kunder och kandidater och därför finns en stor extern entréyta och konferensdel, där man även är välkommen att komma före sitt möte eller stanna kvar och arbeta efter ett möte. En plaza/köksdel används av både externa besökare och interna medarbetare för spontana möten, fika och lunch. Det är inrett på inbjudande sätt, med olika sitt- och ståbord, soffor och även en mindre scen för presentationer, framträdanden och festligheter.

På kontorshusets takterrass med milsvidd utsikt, finns två mötesrum, så kallade poddar, samt möjlighet att använda en loungedel för mindre sällskap.

Lokalen är indelad utifrån kategorierna ‘welcome’, ‘work’ och ‘discuss’, vilket tydligt definierar funktioner, utformning och innehåll i olika zoner. Kontorets medarbetare kan välja mellan olika typer av arbetsplatser, mötesytor och rum i de tre zonerna och har stora möjligheter att hitta en arbetsplats i en miljö som passar dagens arbetsuppgifter och behov.

Utformningen av såväl interna som externa ytor har gjorts utifrån ett global designkoncept, och utmaningarna med det var att anpassa den global identiteten med ett skandinaviskt tilltal och svenska förutsättningar. Möbler på kontoret är i största mån tillverkade i Skandinavien, ett av flera sätt för att minimera projektets ekologiska fotavtryck.

Arbetsplatser och organisationer presterar bättre när medarbetare erbjuds möjlighet att arbeta utifrån sina individuella variationer. Därför var en viktigt utgångspunkt att utgå från den ‘universellt utformade arbetsplatsen’ i utformningen av kontoret och på så sätt minska behovet av att behöva bygga om och göra individuella anpassningar efteråt. Kontoret ska vara välkomnande, funka och passa alla. Alla ska kunna delta i arbetslivet.

Om Randstad:
Med över 600 000 anställda i 38 länder är Randstad världsledande inom bemanning, rekrytering och HR-lösningar. Målsättningen är att bidra till en bättre arbetsmarknad, detta genom att hitta rätt matchning mellan företag och arbetssökande. Detta sammanfattas med bolagets mission – shaping the world of work.


Dela den här sidan