JOOL Capital Partner AB

Södra Hamngatan 19-21, Göteborg

Information
– Vi ville skapa en stimulerande och inspirerande arbetsmiljö där alla har chansen att utvecklas och bidra till vår gemensamma framgång. Samtidigt vill vi visa våra kunder och besökare vad man på ett kreativt sätt kan göra med en kontorslokal, säger Tom Olander VD på Jool Securitas AB.
Jools kontor ligger i en gammal vacker och anrik kanalbyggnad som initialt uppfördes för Göteborgs Handelsbank år 1904. I denna totalrenovering ville man ta till vara husets personlighet och historia, kombinerat med en modern design. Ett inspirerande projekt där inredningsarkitekt med varsam hand och i nära samarbete med beställare och hantverkare arbetat fram en kontorsmiljö som tagit in byggnadens historia.
Då Jool fick möjlighet att ta över ett helt våningsplan, tog de chansen. De ville med inredningen främja både en önskad arbetsmiljö och ett arbetssätt, men även gestalta och stärka sitt varumärke. Den nya planlösningen och inredningskonceptet skapade mer kommunikation, närhet och sammanhållning.
Renovering i två faser innefattade ca 45 arbetsplatser, 5 mötesrum, kök, lounge, tvättstuga, reception, omklädningsrum med dusch.

Det nya kontoret är skapat med tre huvudsakliga arbetszoner:
Nya uppdaterade arbetsplatser som främjar koncentration och fokus, inspirerande mötesrum i olika storlekar och utformning samt allmänna ytor som mer ger känslan av en privat inredd våning än ett vanligt kontor. Att JOOL-koncernen har rötterna i den småländska industritraditionen manifesteras på flera sätt, inte minst genom att många av inredningsdetaljerna kommer från koncernens egen träindustri i småländska Skruv. Alla förvaringar samt kök är omsorgsfullt platsbyggda.
Förutom detta var rörelse, hälsa och inspiration i stort fokus vilket visas genom möbelval, planlösning som främjar möten i vardagen och att det finns väl tilltagna ytor för duschar och omklädningsrum.
Inredningskonceptet rotar sig i värme och personlighet, med ”inga vita väggar”-konceptet. Allt från strömbrytare och plattsättning till sömnad av textilier och val av porslin är noga avvägt för att få allt i lokalen att vibrera på samma våglängd. De moderna inslagen bryter sig försiktigt in i möbelval och glaspartier, och de är varmt omfamnade av traditionellt snickerihantverk och mjuka färgskalor.

Fakta om Jool
Jool är en familjeägd företagsgrupp med rötterna i den småländska industritraditionen. De erbjuder investeringsrådgivning avseende flera tillgångsslag med tyngdpunkt på nordiska ränteplaceringar.
Inredningsarkitekt: Ulrika Hegårdh, Krook & Tjäder
Arkitekt: Mikael Lamré, Krook & Tjäder
Snickeri: Moberg Bygg och Inredning
Fotograf: Carl Oliver Ander

Motivering
Ett vackert kontor som är en upplevelse att såväl besöka som arbeta i.
- Vi har fått mycket god respons från de anställda, säger Ulrika Hegårdh, inredningsarkitekt på Krook & Tjäder. Medarbetare dröjer sig gärna kvar på kontoret trots arbetsdagens slut och kunder vill gärna hålla möten hos Jool pga den både familjära, varma och professionella känslan som miljön erbjuder. Kontoret lockar såväl kunder som nya medarbetare, vilket är ett gott betyg.
Krook & Tjäder ser alltmer arbetsplatsen som en central mötesplats där företaget stärker sitt varumärke, kultur och identitet där organisation, kommunikation och ledarskap blir viktiga byggstenar för våra företag. Vi ser ett fortsatt behov av att ingå i ett sammanhang och vikten en fysisk mötesplats. Människor behöver människor för att skapa och hitta kreativa lösningar.
Idag fördelar de flesta av oss sin arbetstid på kontoret och hemma. Kontoret har alltmer fått i uppdrag av att vara en mötesplats där människor möts och löser uppgifter tillsammans.
Att det första du möter är ett specialsnickarat skrivbord på en stor matta vid en bokhylla och ett personligt välkomnande istället för en receptionsdisk, är ett tydligt statement av inredningskonceptet.

Omröstningen har avslutats

Dela den här sidan