Tenco

Humlegatan 4, Malmö

Information
Vi flyttade in i en av Malmös äldsta lokaler år 2014. På det sena 1800-talet tillhörde lokalen det Sjöbergska palatset och användes då som fabrik till vagnsfett- och smörjning. Numera används lokalen av oss här på Tenco när vi visualiserar framtiden genom kreativa workshops, affärsutveckling, business labs och framtidsspaning. Vilket vårt 140 m² stora kontor är helt perfekt för.

Fotograf är Linda Honnér.

Motivering
Vårt kontor — som vi kort och gott kallar Palatset — ligger i hjärtat av Malmö, välbevarad mellan byggnader från 1500-talet, ett modernt köpcenter och en lummig allé. Precis som området utanför har vi inne hos oss fokuserat på kontraster. Gammalt och nytt. Minimalt och maximalt. Bohemiskt och industriellt.

När du kliver in genom den välvda bruna porten kliver du också in i vår kreativa värld. Orangea whiteboard väggar, en mosaik av post-it:s, stora arbetsytor för workshops, Lego och massor av annat skoj. Alla möbler har hjul och är lätta att flytta så att vi kan justera kontoret efter dagens behov och maximera kundupplevelsen, om den så är digital eller fysisk.

Här finns fullt med klättriga växter, second-hand möbler från 50-talet, en sammetslen turkos soffa, ett piano att plinka på, piffiga lampor, massor av krimskrams och ett växthus perfekt för konferenser eller jobbhäng framför kaminen på kalla vinterdagar. Allt detta ger kontoret en spännande, men samtidigt avslappnad och varm atmosfär.

Helt olikt de flesta kontor.

För det är precis det som är tanken; även de mest seriösa affärsmänniskor till kunder slappnar av hos oss. De sjunker långt ner i den turkosa soffan, kopplar bort från alla måsten och släpper sina titlar. Istället möjliggörs fokus på kollaboration, kreativitet, kreation, några koppar kaffe — och såklart — vårt fina kontor.

Omröstningen har avslutats

Dela den här sidan