Libido Music AB

Åsögatan 122, Stockholm

Information
Rumtiden Idea Lab är en kreativ studio i Stockholm som är annorlunda på många sätt. Det är ett laboratorium för nya idéer och framtidens design ett galleri för digital konst, en verkstad, en plats för sociala möten och undervisning och ett kontor.

Vi som arbetar här är konstnärer, designers, programmerare och forskare. Vi arbetar med alltifrån interaktiva installationer, ljuddesign, robotar, datavisualisering, spel,
Just nu arbetar vi bl.a med interaktiva installationer till svenska paviljongen på Expo 2020 i Dubai och är del av ett forskningsprojekt som utforskar om man med rätt musik kan minska butiksstölder.
Vi som arbetar här är alltifrån konstruktörer av Spotify’s ljudmotor, hjärnforskare, prisbelönta ljus- och ljuddesigners till programmerare med Aspergers och tekniker med Borderline syndrom. Män, kvinnor och transgender, rika, fattiga, svenskar och flyktingar. Med stöd av Arbetsförmedlingen har vi skapat en arbetsplats där alla är väldigt olika men som tillsammans bildar en unik gemenskap. Och som samtidigt gör projekt som håller världsklass.

Inredningen är gjord av egentillverkade möbler som fungerar ungefär som Lego eller Mekano. Med en uppsättning vinkelprofiler, skivor och fästdon kan vem som helst bygga om inredningen för laborationer, sociala möten eller för att prova nya arbetsställningar.
Måtten utgår från skrivbordshöjd 75 cm, antingen 1, 2 eller 3 enheter höga.
Allt är på hjul och rullas omkring efter nya behov.
Arbetsplatsen är helt dynamisk och blir till ett slags Mindcraft i verkligheten.

Motivering
Vi är inte den enda kreativa arbetsplatsen som fokuserar på innovation och blickar mot framtiden, men vi bygger våra idéer som verkliga objekt. Som konst eller som inspirerande installationer för event, science center och museer. Vi arbetar med all ny teknik vi kan komma över men söker hela tiden nya sätt att tänja på teknikens gränser. Vi arbetar oftast i gränslandet mellan flera tekniker eller uttryck, allt för att skapa projekt och manifestera idéer som är helt nya. Vi pratar inte så mycket om innovation, vi bygger dem i stället.

Omröstningen har avslutats

Dela den här sidan