Sdiptech

Nybrogatan 39, Stockholm

Information
Sdiptechs nya lokaler i Stockholm stod klara sommaren 2020 och är ritade av Marge Arkitekter. Ytan är på ca 385 kvm och har gott om plats för ett växande Sdiptech (idag 20 personer).

Projektet inleddes med en workshop då bla. Sdiptech´s värdeord kompletterats med ledord för att gestalta Sdiptechs nya kontor, ledorden var:
Välkomnande och framåttänkande
Professionellt och transparent (kostnadsmedvetna)
Hållbart och energiskt

I Sdiptechs entré ska man alltid känna sig välkommen. Det är en social, avslappnad och öppen del av kontoret som ligger i direkt anslutning till det generösa pentryt, pingiszonen och vardagsrummet med ”soffhäng”. Här finns plats för både medarbetare och besökare. Stora generösa växter bidrar till ett lugn, miljön ger energi och utstrålar en sportig elegans. I pentryt står ett generöst specialdesignat bord för alla på kontoret, toppskivan består av ett rått kubbgolv, kantlisten är handmålad och bänkarna kompletteras med danska klassiska stolar. Gardinerna går i varma jordnära kulörer. Mötes- och fokusrumszonen upplevs professionell, pålitlig och transparent. Här har linnegardinerna svalare kulörer och återanvända möbler kombineras med nya. Kontorszonen är avskalad och funktionell, befintliga bordsstativ har fått nya arbetsskivor i desktop med en nedvikt MDF-sida som döljer skräpiga sladdar.

Fastighetsägaren Thule Fastigheter har byggt om efter Sdipechs önskemål med hållbara material. Nylagd massiv ekparkett i entré- och pauszonen samt 100 % återvunnen heltäckningsmatta i Econylgarn i mötes- och kontorsdelen. Den nya belysningen är omsorgsfullt anpassad till undertaken som delvis är i perforerad plåt, ett material som flitigt förekommer i infrastrukturprojekt och anknyter till Sdiptechs verksamhet.

Bilder av fotograf Johan Fowelin.

Motivering
Sdiptech är en teknikkoncern med fokus på infrastruktur som efter ett samtal om gestaltning ville skapa ett kontor som skulle utstråla inspiration, profession och omsorg. Med måttliga men tydliga önskemål till fastighetsägaren får Sdiptech ett kvalitativt kontor som möbleras med befintliga möbler, kryddas med mycket gardiner och draperier och som kompletteras med specialritade möbler blandat med nya klassiker.


Dela den här sidan