Rovio

Jakobsbergsgatan 22, Stockholm

Information
Rovio, som bland annat ligger bakom de oemotståndliga karaktärerna i Angry Birds-serien, är en finsk studio som sedan 00-talet roat och underhållit jordens alla kontinenter med otaliga spel och filmer. Nu har gänget bakom ett av världens mest nedladdade mobilspel fått ett ny samlingsplats i hjärtat av den innovationshub som växt fram i centrala Stockholm.

Arkitekt: MER /
Fotograf: Amanda Moritz

Motivering
Med konceptet ”A New Nest” har en lika kaxig som lekfull och identitetsbärande miljö tagits fram som speglar Rovios företagskultur och entreprenöriella själ. Klara färger, mycket växter och innovativ materialanvädning skapar en miljö där besökaren själv avgör hur den ska användas. De stora fönstren blir en del av gågatan utanför samtidigt som gågatan blir en del av Rovios kontor.

Den unika lokalen är fördelad på två plan och innehåller - förutom arbetsplatser anpassade för flexibelt projektarbete - även lounger, kafédel och öppna samarbetsytor. Tillsammans skapar kontorets olika delar en samlingsplats där Rovios företagskultur fullt utrymme att synas och utvecklas.

Omröstningen har avslutats

Dela den här sidan