Castellum södra

Hulda Mellgrens gata 1, Göteborg

Information
När Castellum bestämde sig för att utlokalisera sin lokalavdelning för södra Göteborg fick Kaka Arkitekter chansen att inreda deras nya kontor i Högsbo. Syftet med flytten var att komma närmre fastigheterna och hyresgästerna man ansvarar för. Detta innebar att en grupp medarbetare fick flytta ifrån huvudkontoret.

Med den här inredningen ville vi få avdelningen att se fram emot flytten och ge dem ett kontor som är lika fint som det gamla, bara annorlunda.
Hit kan man komma och ladda batterierna. Medarbetarna på Castellum södra Göteborg är ofta på språng när de tar hand om sina fastigheter och träffar sina hyresgäster. På lokalkontoret kommer man in och tankar ny energi tillsammans med sina kollegor. Här har vi gjort plats för vila och avskildhet såväl som glädje och gemenskap.

Beställare: Castellum södra
Inredningsarkitekter: Kaka Arkitekter
Färdigställt: 2020
Yta: ca 477kvm
Fotograf: Linda Hutchins

Motivering
Castellums nya lokalkontor är ett kontor som man längtar till och som står i kontrast till utsidans råa industriområde. Med enkla medel har Kaka Arkitekter skapat ett kontor där man kan komma in och ladda batterierna. Kontoret består av olika zoner med en blandning av rörelse och stilla ytor. Här kan man med enkelhet finna en behaglig plats för dagens arbete.
Befintliga möbler har tagits med in till det nya kontoret och kompletterats med nya. Med omsorg för kontoret har Kaka Arkitekter arbetat med kontraster där mjuka, dämpande material och en variation av texturer skapar atmosfären av lugn och som ger energi till dem som arbetar där.

Omröstningen har avslutats

Dela den här sidan