Beijer Byggmaterial AB

Kuskvägen 2, 191 62, Sollentuna

Information
Beijers Servicekontor är placerat ovanpå vår flagship store i Häggvik, Sollentuna. Vi flyttade hit 2005 och har sedan dess dubblat vår medarbetarskara och gjort en resa värd att nämnas när det kommer till framgång. Vi har 82 filialer runt om i Sverige och på Servicekontoret sitter idag 120 talangfulla och serviceinriktade experter och generalister som alla verkar för att hjälpa våra medarbetare ute i landet som är med och bygger Sverige genom de material och kompetens vi besitter inom byggmaterial. Vi har genom åren varit framgångsrika på att tillhandahålla byggmaterial som är hållbara, men vårt Servicekontor har hängt efter. På riktigt. De flesta nyanställda fick en smärre chock över åsynen. Vår kultur och varumärke fick verkligen dra det tunga lasset. Efter flera år av dåliga nivåer på frågorna kring arbetsmiljö i medarbetarenkäten valde vi dock att ta tag i ventilationen. Det ena ledde till det andra och vi tog in vår leverantör Rekomo för att se över möblemanget på riktigt. Valet av Rekomo var givet då de tillhandahåller återvunna och återbrukade möbler. När insikten av att inte bara se över ventilationen och möbler kom, tog vi även in en arkitektfirma. På 4 månader lyckades vi göra en transformation värd att tävla om.

Resan med ombyggnationen började i april 2019. En projektgrupp tillsattes och under sommaren revs alla gamla tråkiga box-kontor ner och vi vände på hela köket. Som en kronjuvel sattes en träpanel upp i vår reception.

Fotograf: Lasse Olsson
Arkitekt: Ljusrum, Lotta Löfgren
Möbelleverantör: Rekomo

Motivering
Vi har inte revolutionerat något. Vi har skapat en återspegling av vad vi dagligen hjälper våra kunder med att skapa - känslan av hållbart byggmaterial. Värme och omtanke. Vi har tänkt smart men enkelt. Utan att tära på tålamod och ork under renoveringsprocessen. Utan att tvinga medarbetarna till ett nytt arbetssätt. Det är ett semi öppet kontorslandskap och bygger på många öppna ytor som passar mängden kunder och inresande kollegor som besöker kontoret. Vi har telefonbås och platser för spontanmöten. Vårt kök samlar och väcker ett lugn. Känslan som man möts av att gå igenom vår flag ship store, följer med genom korridorerna upp till övervåningen och kontoret.

För denna tävling har vi gjort en liten film. välkommen till oss!
https://youtu.be/lBc3qzGO2Fo

Omröstningen har avslutats

Dela den här sidan