LRF – Lantbrukarnas Riksförbund

Franzéngatan 1B, Stockholm

Information
LRF är en intresse- och företagarorganisation som samlar företagare verksamma inom den gröna näringen. Verksamheten har en lång historia av samlad kompetens och flytten till ombyggda lokaler ger möjlighet till en innovativ verkstad där det mänskliga mötet lägger grunden för samarbeten och utveckling.

Välkommen till Gröna Näringslivets Hus!

Arkitekt: Nordisk Kombination Arkitekter AB
Inredningsarkitekt: Nordisk Kombination Arkitekter AB i samarbete med Rekomo Stockholm AB
Leverantör av inredning: Rekomo Stockholm AB
Yta: ca 7 500 kvm (440 arbetsplatser)
Fotograf: Jason Strong

Motivering
Redan då du kliver in i entrén välkomnas du av en atmosfär präglad av möten och samtal.
Du möts av en värd som hjälper dig till rätta och om du vill kan du slå dig ned i caféet med en kaffe och en smörgås gjord på råvaror från den svenska livsmedelsnäringen.
Den öppna trappan leder vidare till verksamhetens hjärta, restaurangen/ mötesplatsen, med en avslappnad miljö för såväl större sammanhang som nära intima möten.

Materialen i ytskikt och inredning är vår svenska natur i bearbetad form; gotländsk kalksten, kolmårdsmarmor, ljusa nordiska träslag, naturfärgat läder och svensktillverkade tyger av lin. Färgskalan går i den traditionella linoljefärgens dämpade toner där frånvaron av helvita ytor ger en mjuk och varm atmosfär till rummen.

Gestaltningen speglar LRF:s verksamhet som genomsyras av expertis, hjälpsamhet, samverkan, nytta, hållbarhet, utveckling, innovation och tradition. Övertygelsen att möten och samverkan leder till utveckling och synergier är inarbetad i lokalernas utformning.

Som ett led i LRF:s arbete med resurshushållning och hållbarhet är ca 65% av inredningen begagnad inredning som i vissa fall fått nytt liv genom omlackering eller ny klädsel. Det här innebär en besparing på nästan 99 ton utsläpp av koldioxid vilket motsvarar uppvärmningen av 40 st genomsnittsvillor i Sverige på ett år eller 10,6 varv runt jorden i en personbil. Och dessutom har det blivit billigare!

Omröstningen öppnar 2023-10-02

Ange din e-postadress i fältet längst ner på denna sidan för att få ett e-postmeddelande när omröstningen har öppnat.


Dela den här sidan