Haus

Söder Mälarstrand 65, Stockholm

Information
När kommunikationsbyrån Haus växte ur sina lokaler fick företaget möjlighet att från grunden skapa ett nytt kontor och en attraktiv arbetsplats. Valet föll på en 270 kvadratmeter stor lokal längs ner i Münchenbryggeriet vid Söder Mälarstrand på Södermalm i Stockholm.
Arbetet utgick från ägare och medarbetares behov och önskemål. Det skulle även vara anpassat för att Haus fortsatta tillväxt och fungera för medarbetare och samarbetspartners från andra kontor. Ambitionen: Att erbjuda en sammanhållen, varierad arbetsplats där många yrkesroller och arbetsuppgifter stöds och som passar för de många olika aktiviteter som ryms inom ett kommunikationsföretags verksamhet.
Resultatet blev tjugo fasta och femton fria arbetsplatser, en verkstad och en generös loungeyta. Allt utformat med utsikt mot Riddarfjärden. Inredningen har många starka kontraster och erbjuder samtidigt luftiga rumsligheter, lugn och harmoni.
Inredningen ger ett framåtlutat internationellt, sobert och självklart intryck men är fast förankrad i modern skandinavisk materialitet.
Färgskalan utgår från en gammal vägg som upptäcktes under byggtiden; den nedre delen är målad med asfaltsfärg som användes då lokalen uppfördes i det dåvarande bryggeriet. På väggen fanns skisser, porträtt och meddelanden – historiska påminnelser och tidsdokument som nu finns till allmän beskådan och är bevarade för framtiden.
En tidlös och hållbar kvalitet uppstår i mötet mellan den blottlagda, industrihistoriska väggen och mjuka material i allt från klädda möbler, mattor, textilier, trädetaljer till växter.

Inredning: Elin was here AB, Elin Lorenzi
Ljus: Paloma Design Studio
Fotograf: Mikael Lundblad

Motivering
Haus samtliga ambitioner infriades och manifesteras i allt från planlösning till materialval. En variationsrik miljö som är lika funktionell och elegant som den är inspirerande. Lokalen ses idag som avgörande för Haus expansion. Ett nav för gränsöverskridande samarbete, kreativitet och lärande som uppstår mellan medarbetare från olika affärsområden, systerbolag, leverantörer och uppdragsgivare. Kontoret är en del av företagets arbetsgivarvarumärke.

Omröstningen har avslutats

Dela den här sidan