Allakustik Under(bara)tak AB

Lintavägen 4, BROMMA

Information
Kort fakta:
Storlek: ca 815m2, 20-30st kontorsplatser
Inflyttningsår: december 2020
Byggherre: Allakustik Under(bara)tak AB
Arkitekt: DeArk Nordic
Inredningsarkitekt: Egen regi
Fotograf: Nils Boldt-Christmas

Under 2020 genomförde vi på Allakustik Under(bara)tak en anpassning av denna lokal belägen i Bromma, Stockholm. Vi projektledde anpassningen på egen hand och den pågick från maj-december 2020.

Vår målsättning var att skapa ett modernt och flexibelt kontor för våra anställda och samtidigt en mötesplats/showroom för leverantörer, kunder och branschkollegor. I dagsläget är vi 14 tjänstemän men kontoret är dimensionerat för betydligt fler. Det gör att vi kan erbjuda våra leverantörer och kunder att arbeta från våra hotseat-platser, hålla interna möten i något av våra konferens-/samtalsrum, hänga i relaxdelen eller spela pingis. Utöver detta ges självklart möjligheten att boka tid i vårt välutrustade gym med professionell utrustning från Casall.

Eftersom vi arbetar inom akustik har vi i våra lokaler valt att montera absorbenter från branschens ledande leverantörer och därför kan vi ta hit kunder och visa upp olika produkter från flera leverantörer.

Lokalen hade från början en del industriella inslag vilket vi under renoveringen tog fasta på. Balkar, pelare och stålstommen till entresolen har till stor del lämnats synliga och dessutom har vi valt att ha synliga ventilationsbafflar i taket. Färgmässigt har vi arbetat mycket med grått, blått och grönt. Vi har valt att beklä vissa väggar och köket med ljus ekfanér för att bryta av mot det industriella. Vi har i största möjliga utsträckning valt material och inredning från svenska leverantörer.

Motivering
I en traditionell bransch har Allakustik skapat en mötesplats för alla verksamma inom akustiknischen. Ett koncept där gränsen mellan kontor och showroom suddats ut. Vi är otroligt stolta över den unika mötesplats och kontor vi skapat för vår nisch.


Dela den här sidan