Skolgatan 6 Coworking Space AB

Skolgatan 6, Uppsala

Information
Under drygt 50 år huserade Systembolaget på adressen Skolgatan 6 i Uppsala, därefter konverterades lokalen till en bowlinghall för att sedan i årsskiftet 2019 husera ett helt nyöppnat coworking space, på en anrik och attraktiv adress i centrala Uppsala. Skolgatan 6 Coworking Space erbjuder kontorsplatser, coworkingytor, lounge, konferensutrymmen och mycket mera på nära 800 kvm. Skolgatan 6 är beläget i ett av stans trevligaste affärslägen och har historiskt varit en viktig knutpunkt för invånare i studentstaden. Vi har tagit fasta på att förvalta och föra denna viktiga knutpunkt vidare till Uppsalas invånare, företag och studenter.

Skolgatan 6 har låtit designstudion Halleroed, vinnare av Årets inredare 2019 (Elle Decoration Swedish Design Awards 2019) smakfullt inredda lokalen. Majoriteten av möblerna samt inredningen är specialbyggda för Skolgatan 6 av, Tre Sekel, ett av Sveriges mest anrika möbelsnickerier. Tre sekel är en av fyra fabriker certifierade att tillverka Carl Malmsten möbler. Vi har valt att i stor utsträckning använda oss av svenskt björkträ, noggrant utvalt från skogar i Västergötland, Värmland och Dalsland.

Bilderna är fotograferade av Erik Undehn.

Motivering
Arbetet tillsammans med designstudion Halleroed och möbelsnickeriet Tre Sekel har utmynnat i en otrolig lokal. Vi har genomgående, tillsammans, genom ombyggnation arbetat utifrån ett tänk kring hållbarhet, hög kvalitet och god design.

Det råa, tuffa betongtaket har lämnats obearbetat, taket har försetts med energisnåla LED-armaturer, som med noggrann precision placerats i rader för att skapa ett väldigt bra ljus och en häftig ljuseffekt. En ljus heltäckningsmatta såväl som ljusa möbler bidrar till en känsla som lättar upp det hårda, obehandlade betongtaket. Tack vare lokalens tilltagna bredd skapas fria siktlinjer inomhus, vilket får planlösningen att upplevas extra generös. Vid entrén välkomnas medlemmar och besökare av en reception i björkträ samt en fem meter lång kaffemöbel i svarvad björk med en vackert slipad rödrosig kalksten från Sverige.

I mitten av lokalen, i det s.k. ”mittskeppet”, finns det konferensrum samt ett antal tysta rum för den som vill sitta koncentrerat och arbeta. Mittskeppet är inglasat med ett vågigt specialglas och folierat i gult, i taket är ett ljustak installerat i varje rum, vilket ger en känsla av dagljuslik miljö.

Skolgatan 6 är en plats för de som uppskattar god arkitektur, smakfull inredning och närhet till Uppsalas stadsliv.

Omröstningen har avslutats

Dela den här sidan