Cecil Coworking

Norrlandsgatan 10, Stockholm

Information
Cecil Coworking har adress Norrlandsgatan 10 i Stockholm och upptar två hela våningsplan av den totalrenoverade fastigheten i korsningen Smålandsgatan och Norrlandsgatan. Byggnaden uppfördes ursprungligen 1984 och var ritad av arkitekt Uhlin och Malm. När hela fastigheten skulle renoveras 2018 anlitades arkitektbyrån General Architecture och de var bland annat ansvariga för att rita den nyanlagda Ljusgården som blivit Cecils hjärta och samlingsplats.

Cecils lokaler är 3200 kvadratmeter stora och här finns flera lounger, öppna kontorslandskap, 40 egna kontorsrum, 16 telefonrum och en konferensanläggning med tio mötesrum i varierande storlek.

När Hufvudstaden startade processen med att ta fram ett eget coworking-koncept inleddes ett samarbete med Göteborgsbaserade designbyrån Stylt Trampoli som har lång erfarenhet av att designa hotell och restauranger. De tog fram ett designkoncept med färger och material som skulle förmedla en känsla som på ett boutique-hotell. I den färdiga designen kom mycket av inredningen från möbelföretaget GUBI som har en stil som stämmer väl överens med den lyxiga loungekänsla som man ville skapa. Stor vikt har också lagts på den tekniska utformningen av lokalerna, såsom bra akustik, ljussättning och sömlösa digitala lösningar.

Vad gäller konsten på väggarna har Cecil samarbetat med konstkonsulten Jonas Kleerup som gjort ett urval av samtida konst som idag pryder lokalerna.

Gröna växter har varit viktiga i utformningen av Cecil och inomhus finns växtväggar på båda våningsplanen och i Ljusgården finns många olika typer av växter som bidrar till en bra inomhusmiljö. Cecil har också två gårdar där man samarbetat med Bee Urban som designat en trädgårdsmiljö som gynnar den biologiska mångfalden – ett ställe där både skalbaggar och människor trivs.

Motivering
Cecil startade med en vision om att skapa en coworkinganläggning som mer liknar en härlig hotellmiljö än en traditionell kontorsmiljö. På Cecil har stor omsorg lagts vid designen. Alla val av detaljer har varit viktiga för att det ska kännas inbjudande och avslappnat. Här finns noga utvald konst på väggarna, vackra, ergonomiska möbler, den senaste tekniken, en lyxig frukostbuffé varje morgon och personal med lång serviceerfarenhet från några av Stockholms bästa hotell.

Cecil är ett kontor med stor personlighet och värme, en plats där det är lätt att vara social och kreativ men också en plats där det finns utrymme för tyst fokusarbete.

Här följer några kommentarer från medlemmar som har sitt kontor på Cecil.

Silvia Adlesic Holmgren, vd och medgrundare av Nail Democracy:
– Det är som en hybrid mellan kontor och vardagsrum. Ljusgården är fantastisk och variationen stor, man kan hänga i baren, läsa tidningen på soffan, jobba vid skrivbordet eller gå in i ett tyst rum för privata samtal.

Erik Ekfeldt, medgrundare till Nea Partners:
– De flesta som kommer hit får en wow-känsla. Även ergonomin, belysningen och akustiken känns helt rätt och Ljusgården är perfekt för att ordna events i för våra kunder.

Marie Stahl, CFO, I am Home
- Cecil Coworking, ett kontor där det harmoniska möter det professionella i perfekt kombination. De generösa och vackert inredda lokalerna, i såväl kontor, lounger och mötesrum, ger en komplett och trygg arbetsplats med mycket hög standard. Lägg därtill mycket god service, lyhördhet och alltid ett trevligt bemötande från både personal och andra hyresgäster som upphöjer allas vår vardag. Just detta gör Cecil till ett kontor långt utöver det vanliga!

Omröstningen har avslutats

Dela den här sidan