Internetstiftelsen

Slagthuset, Carlsgatan 12A, Malmö

Information
– Hej på dig! Det är roboten som hälsar välkommen samtidigt som den gula grinden öppnas och släpper in besökaren i nyöppnade Goto 10 i Slagthuset i Malmö. Goto 10 Malmö ligger direkt i entrén och i övrigt disponeras byggnaden av Mindpark som driver coworking och erbjuder konferens- och möteslokaler, café, reception och event.

Tre år efter att Internetstiftelsens startup-hub Goto 10 öppnade i Stockholm har Malmö fått sitt eget Goto 10 – en kostnadsfri mötesplats för alla stadens internetälskare. Här kan du till exempel styra upp evenemang, meetups, hackathons, arbete, dela kunskap och ha möten om allt som rör internet. Platsen gör det således möjligt för fler att utvecklas, nätverka och dela med sig av sin kunskap om nätet och samhället.

Inrett med färg, en enhörning och (surprise!) inspiration från digitala uttryck. Som besökare blir man utan kostnad medlem på plats, hälsas välkommen av hen-roboten som är specialbyggd av Petter Ljungberg/Go Gently med återbrukade delar och har sen därefter fri tillgång till lokalerna, som innehåller en mängd olika funktioner: arbetsplatser, poddstudio, telefonbås, samlande gradäng för föreläsningar, och en separat del för externa evenemang.

Lokalerna är genomsyrade av lekfullhet och inspiration från digitala uttryck som Tengbom utformat i nära samarbete med Goto 10. Exempel på platsspecifika inslag är både specialbyggda möbler och specialprintade mattor som dekormålade pelare och anpassade undertak.
Gestaltningen bygger på kontraster i färgmättnad och färgintensitet. Från gråskalans bas, på väggar och golv, vred vi upp volymen till hela färgspektrat som tar sitt uttryck i bland annat enhörningen och regnbågssoffan.

Men trots lekfullhet och färgkaskad är det känslan av välkomnande, kreativitet och lugn som präglar Goto 10. Och i tider som nu kan du delta i seminarier och föreläsningar både online och på plats.

Fakta:
Inredningsarkitekter: Tengbom Stockholm
Inflyttningsår: Oktober 2020
Area: Ca 400 kvm
Samarbetspartners: Ciceron projekt (projektledning), LSI Snickeri, Petter Ljungberg/Go Gently
Fotograf: Kristina Alexanderson förutom robotbild (Jörgen Garheden) och mosaikvägg (Måns Jonasson)

Motivering
Goto 10 Malmö är ett resultat av stort engagemang från alla deltagare i projektet där fokus varit lekfullhet, kreativitet och digitala uttryck. Öppenhet, inkludering och lättillgänglighet präglar platsen som bjuder in till inspirerande möten, samverkan och gemenskap. En fysisk, snygg tvilling till verksamhetens digitala plats. Välkomna hit!

Omröstningen har avslutats

Dela den här sidan