Digiwise AB

Kopparbergsvägen 6, Västerås

Information
Digiwise är en digital byrå som arbetar med marknadsföring och webbutveckling. Byrån utmärker sig för att vara personlig och värnar om det lokala. Digiwise växer kraftigt och tog möjligheten att under 2020 bygga sitt nya kontor i anrika Melkerhuset i centrala Västerås.

Visionen var att skapa ett kontor som utmanade bilden av en traditionell arbetsplats. Resultatet mynnade ut i en separat kontorsdel, en smakfullt avskärmad mötesdel och en väl tilltagen representationsdel där exklusiv inredning fick möta spännande detaljer och högteknologiska funktioner.

Den som kliver in på kontoret möts av en arbetsplats där det personliga mötet står i centrum. Med Bolon på både golv och väggar, belysning och beslag från Buster + Punch, mässingsdetaljer och vackra designmöbler från Gubi kan miljön mäta sig med vilken lyxrestaurang som helst. För den som vill kan kontoret dessutom, med en enkel knapptryckning, byta skepnad från kontorslokal till nattklubb.

Ju mer man tittar runt i kontoret, desto fler detaljer upptäcker man. Digiwise grafiska profil och kulörer känns igen i såväl inredning som detaljer. I den specialbeställda ljusväggen återfinns företagets logotyp och med hjälp av den pixelmappade ledbelysningen kan kontorets utseende ändra skepnad till den kulör och det mönster som önskas. Istället för ett traditionellt konferensrum har Digiwise låtit en kokong bilda ett rum i rummet och i det ena hörnet återfinns en loungegrupp som omfamnas av moln.

Kontoret i sin helhet har tagits fram i ett nära samarbete mellan Digiwise, Kungsleden och Nybyggar'n. Inredningsarkitekterna Dora Alexandra Nacsa och Sara Sundin har stått för inredningskonceptet där Digiwise egna tankar och idéer mynnat ut i en helhet vad gäller materialval av den fasta inredningen, färgsättningen och kontorets planlösning.

Vidare har Alexander Edvardsson och Mary-Ellen Axelsson från Nordiska Galleriet tagit fram förslag på passande möbelinredning och övrig lös interiör som Digiwise själva provat, utvärderat och handplockat. För att säkerställa maximal komfort och ergonomi har Digiwise låtit Malmstolen ta fram kontorsstolar anpassade för respektive medarbetare. Den lokala floristbutiken Mästerblomman har slutligen stått för urvalet och placeringen av de gröna detaljerna på kontoret.

Ljud och ljussättning har varit A och O i lokalen och även en viktig del av inredning och kontorsutformning. Vid sidan om den justerbara arbetsbelysningen från Fagerhult har Digiwise låtit Tobias Borén från ToBeLight designa kontorets effektbelysning. Utöver detta är kontoret utrustat med ett gediget ljudsystem från franska Devialet.

Digiwise kontor i sin helhet är en miljö som ska upplevas på plats, med alla kroppens sinnen.

Fotografer:
Robin Lave bild 1-9 samt 19-21
Dora Alexandra Nacsa bild 10-18
Christian Lund bild 22-27


Motivering
Digiwise kontor utmanar bilden av en traditionell arbetsplats både vad gäller utformning, färgsättning, inredning och teknisk funktionalitet. Smakfull interiör och design möter spännande materialval och roliga detaljer. Här ska de anställda få bästa möjliga komfort och arbetsmiljö samtidigt som kunderna ska känna att deras närvaro är i centrum.

När arbetsdagen når sitt slut ska Digiwise kontor vara den självklara platsen att tillsammans med kunder fira resultat och framgångar likväl som en plats för de anställdas återkoppling, umgänge och rekreation. Ett kontor Sverige aldrig tidigare skådat, minst sagt.

Omröstningen har avslutats

Dela den här sidan