King

Malmskillnadsgatan 19, Stockholm

Information
Hösten 2020 flyttade mobilspelsutvecklaren King in i sitt nya kontor i Sergelhuset vid Sergelstorg i Stockholm. För King var det centrala läget, samt lokaler med optimerade förutsättningar, viktiga parametrar för den fortsatta utvecklingen av det svenska succéföretaget.

Projektet – med Studio Stockholm som ansvarig inredningsarkitekt, och Cushman & Wakefield som ansvarig för hyresförhandling och projektledning – inleddes under hösten 2019. I ett första skede etablerades en ambitiös målbeskrivning samt strategier för att uppnå definierade målsättningar.
Nästa steg bestod av att analysera Kings varumärke och kultur för att kunna inkludera dessa på bästa sätt i arbetsmiljön, oberoende om man arbetar som spelutvecklare eller på marknadsavdelningen.

Det skräddarsydda konceptet tar utgångspunkt i Kings ledord ”Seriously Playful” där tydligt lekfulla konceptuella grepp har tagits, utan att bli naiva i sina uttryck och lösningar. Här sker oväntade möten med grov betong som står i kontrast till specialritade bord i färgglad silikon och veckad högblank stålplåt som reflekterar belysningen med inspiration från bitar av lösgodis. För de agila utvecklingsteamen har optimerade teamytor skapats med lösningar för det innovativa arbetsflöde som utmärker King. Bland annat finns här över 1 000 kvadratmeter whiteboard-ytor för att underlätta för alla kreativa möten.

Kvm: ca 11 500 kvm fördelat över sju våningsplan
Antal medarbetare: 650
Inredningsarkitekter: Studio Stockholm Arkitektur
Fotograf: Per Kristiansen
Plats: Malmskillnadsgatan 19, Stockholm
Belysningskonsult: Node

Motivering
Sveriges snyggaste kontor år 2021 har rimligtvis en omfattande kravställning. Det är ett kontor där miljöperspektivet hanteras som en hygienfaktor för att garantera hållbarhet över tid. Det är ett kontor som erbjuder olika funktioner och flexibla arbetsmiljöer optimerade för varje medarbetares behov. Det är också, kanske framför allt, ett kontor som på djupet lyckas förmedla företagets kultur och värderingar.

Kings nya kontor är allt det där, och lite till. Det är ett kontor med en modern estetik där lekfulla och kreativa miljöer samspelar med en internationell karaktär och väl omhändertagna detaljer. Det är också ett kontor utformat för samarbete och kreativitet i organisationen genom att erbjuda medarbetarna tillgång till alla typer av funktioner – så som stand up-yta, projektbord eller fokusrum – inom 15 meter, oavsett var de befinner sig.

Med god arkitektur har alltså King lyckats knyta samman bolagets olika delar till en fysisk form – en form som visar vilka King är och som är optimerad för de som arbetar där, både idag och imorgon. Det gör Kings kontor till Sveriges snyggaste, både 2021 och många år framöver.

Omröstningen har avslutats

Dela den här sidan