Svekon

Gustav III:s Boulevard 50A, Solna

Information
Svekon förvärvade lokalen på 1124 kvadratmeter av Vasakronan 2018 då byggnaden fortfarande var under konstruktion. Svekon tog hjälp av WeOffice för arbetsplatsanalys, framtagning av arbetsplatsstrategi och disponering av kontorsytan. Eljest Agency (dåvarande Mentell Design) inrede kontoret, med målet att främja Svekons arbete för en bättre morgondag och återspegla vilka dem är.

I slutet av 2019 flyttade de anställda in på kontoret som består av loungeytor, öppna kontorslandskap, privata kontor, mötesrum i olika storlekar, telefonrum, vilorum, designlabb, elektroniklabb och kök.

Bakom inredningen står Sofi Widolf (Eljest Agency) som i nära samarbete med Jesper Blom (dåvarande marknadschef på Svekon) tog fram färger, former och material som lyfter ingenjörskonsten samtidigt som de i kombination skapar en snygg och trivsam miljö att arbeta i.
Motivering
Svekons huvudkontor i Solna är inte bara snyggt, utan också smart och anpassat för Svekons arbetssätt. Planering och inredning är genomtänkt och representerar vilka Svekon är och vad de gör. Vanligt förekommande grundämnen inom ingenjörskonsten har inspirerat färgval, materialval och det grafiska uttrycket som återkommer på olika sätt som en röd tråd. Här blandas egentillverkade industriella möbler med vintageföremål, mjuka linnetyger, stora folierade glasytor, växtväggar, ruffa cortenplåtsskyltar, smartglas, neonskyltar och nivåskillnader. Allt i en skön harmoni som gör att kontoret känns både ombonat, personligt och utformat för ett ytterst modernt arbetssätt.

Vart du än vänder dig i lokalen på Gustav III Boulevard kan du upptäcka någonting som bidrar till helheten. Det märks att Svekon jobbar utifrån principen ”Helheten blir större än summan av delarna” – som Svekon själva brukar säga.Omröstningen har avslutats

Dela den här sidan