Fyndiq AB

Ynglingagatan 16, Stockholm

Information
Storlek: 621 kvm
Plats: Norrtull
Inflytt: September 2019

I april 2019 stod vi med en hög med möbler och en urblåst lokal på 621 kvm. Fina möbler men som inte följde någon röd tråd.
Vi ville ta vara på det vi hade både ur miljö- och ekonomisynpunkt och funderade på hur vi kunde skapa oss ett lekfullt, hemtrevligt och personligt kontor.

Istället för att anlita en extern firma, använde vi oss själva som designers då vi tyckte oss känna Fyndiq allra bäst. Tidigt i processen var vi överens om att det här kontoret inte skulle bli “ljust och fräscht”. Det skulle bli mysigt, murrigt, ge en varm känsla med skön musik i högtalarna.

Vi kom fram till att hemtrevligt skulle få möta filmtema och gjorde alla mötesrum i filmer som “Kill Bill”, “The Big Lebowski”, “Sex and the city”, “Forrest Gump” bl.a. På så vis kunde vi välja filmer som passade möblerna.
Vi dammsög nätet efter begagnade props, sågade i bord, sprayade leksaker och skapade egna fototapeter. Hos oss glömmer ingen längre namnen på mötesrummen.

Konsten på våra väggar består till stor del av egna motiv. Vi trycker alltid en poster av inbjudan till våra event och en vägg har tillägnats dessa posters som en påminnelse om allt knasigt vi har hittat på. På städförrådsdörren sitter en målning av vår uppskattade lokalvårdare som vi inte klarar oss utan.

Vi ville ha ett överdimensionerat kök med gott om plats för härliga frukostar, bakning och häng. I gaminghörnan finns flipper, dart, PS5, biljard och pingis (förstås). Det finns stora ytor med soffor och fåtöljer för “soffjobb”, workshops, lek och möten.

Med en begränsad budget försökte vi återanvända så mycket som möjligt och handla second hand. Vi tror att det har varit positivt för vår kreativitet och att det har gett kontoret karaktär.

Shoutout to Fabege som lät oss genomföra alla våra galna idéer, våra 22 olika väggfärger, 15 olika mattor samt ställde sin arkitekt till vårt förfogande under planeringsarbetet.

Motivering
Med små medel har vi lyckats skapa ett kontor som känns hemtrevligt, välkomnande och som speglar vår kultur. Att vi sedan har skapat det själva gör oss extra stolta.

Vår önskan är att alla som kommer till oss ska känna att “här vill jag vara kvar”, “här är det mysigt, roligt och inspirerande”. Och såklart snyggt :)

Omröstningen har avslutats

Dela den här sidan