Kiwision

Käppuddsgatan 5, Hudiksvall

Information
FAKTA
Företag: Kiwision
LOA: 260 + 160kvm
Färdigställt: 2022
Inredningsarkitekter/projektledning: Knapp&CO
Fotograf: Sandra Lizz

Motivering
Kiwision är verksam inom IT-branchen. Verksamheten hade växt ur sina gamla lokaler.
Med enkla medel har Knapp&CO skapat ett kontor där man kan komma in och ladda batterierna.
Kiwisions nya kontor är en tidigare affärslokal. Den unika lokalen med skyltfönstren från 50-talet fick bli temat i entréns lounge yta. Här blir stämningen en annan då ett piano står vid entrén och uppmuntrar besökare, medarbetare att bjuda på sin talang. Möbler på kontoret är i största mån återbruk som kompletterats med nya.
Affärslokalen bestod av en enda yta, med endast skyltfönstren som ljusinsläpp. För en känsla av öppenhet och transparens har vi med hjälp av glaspartier skapat siktlinjer genom lokalen och tagit upp några extra fönsterpartier.
Kontoret består av olika zoner fördelad på två plan och innehåller - förutom arbetsplatser - lounger, bistro, aktivitetsyta.
Kontorets medarbetare kan välja mellan olika typer av arbetsplatser, mötesytor och rum.
Arbetsplatserna har en neutral färgskala. De sociala ytorna är i en varmare kulörpalett.
På Kiwisions kontor har inget lämnats åt slumpen.
Bottenvåningen formades utifrån medarbetares önskan av en aktivitetsyta. Knapp&co skapade en yta som är en kontrast till övervåningens arbetsmiljö, här nere fick växtlighet, färg och lekfullhet ta plats.
En mötesplats för både arbete, lek med Tv-spel, pingis och disco.
Mjuka dämpande material och och en starkare färgskala ger en energi till aktiviteter som hålls hos Kiwision ”Downstairs”
Kiwisions nya lokalkontor är ett kontor som man längtar till, en samlingsplats där Kiwision får fullt utrymme att synas och utvecklas.

Omröstningen har avslutats

Dela den här sidan