Consid

Storgatan 24, 392 32 Kalmar

Information
Consids kontor i Kalmar är 486 kvm. Huset byggdes efter år 1765, då det var en stor stadsbrand i stan. Fram till 1900-talet rymde byggnaden mestadels lägenheter. Omkring 1920 byggdes huset om till affärsfastighet med butiker i hela gatuplanet. 1988 gjordes omfattande renoveringar för att skapa en galleria med mattorg. På senare år har barer och restauranger fyllt huset. Innan inflyttning i januari 2022 genomförde Consid en renovering av fastigheten. Idag är huset är K-märkt och har en hel del unika detaljer kvar som vi arbetat med för att bevara och få dem att kännas som en naturlig del av helheten. Men också med nya ändamålsenliga funktioner, i material och färgsättning hämtat ur Consids inredningskoncept.

Den grundläggande filosofin bakom Consids inredning har varit att göra kontoret till en attraktiv destination, för både medarbetare och kunder. En destination och mötesplats som utgår ifrån våra mänskliga behov av att skapa, umgås, koppla av och fokusera. För att gestalta detta har hemmet varit en förebild. Ett stort varmt trivsamt hem med plats för livets alla behov och variationer, föränderligt över tid men inte daterat. Med den förebilden inkluderar vi även de små detaljerna som böcker, vackra föremål, kuddar, tavlor, växter o krukor, ja allt som skapar ett hem.

Motivering
Consids kontor i Kalmar är Sveriges snyggaste med det unika läget och historia i harmoni med en nyskapad mötesplats som bjuder på ett kontor med hemma-hos-känsla, toppad med lyx i vardagen.

Kontoret består av tre våningar och på den entréplan har en mötesplats skapats med ett unikt och bevarat butikstak som en vacker dekoration i köksdelen. Efter hand som Consids inredningskoncept har utvecklats har köket, precis som i hemmet, fått en mer central roll. Denna tanke har vi tagit fullt ut på kontoret i Kalmar, där vi byggt ett nytt kök runt en stor kökshalvö helt öppet mot den samlade cafe- och loungeytan.

Loungeytorna för umgänge och gemenskap skapar kreativitet och ger ergonomisk variation till arbetet vid ett skrivbord. En spelhörna med en utegård som inspiration, och takhöjd som sträcker sig till våning två, återfinns därmed på första våningen. Stora mjuka orientaliska mattor ger även en tidlöshet åt hela miljön tillsammans med ljuskronan Sarafatti från 1956. Genom att skapa en klassisk miljö, får vi också en hållbar miljö, som inte känns daterad, utan kan byggas vidare på efter hand som kontoren växer och utökas med fler kvadratmeter. Och på väggarna finns tydliga lokala inslag med porträtt på framstående individer från Kalmar.

Material och färgsättning går igen på alla Considskontor, med mörka trä-golv som en trygg bas och en ljus varmgrå ton på väggarna. Vi är generösa med textilier särskilt gardiner som skapar mjukhet, inramning och ljuddämpning. På andra våningen har även träväggar, gamla tapeter, fönster, fasader och kakelugnar bevarats från byggnadens tidigare historia.

Vi letar alltid efter hål och nischer där vi kan bygga in små överraskande detaljer. För att få fram en penthouse-känsla med den tredje våningen finns här en fullskalig lägenhet återskapad, med balkong över Kalmars takåsar. Förutom att tillgodose grundläggande funktioner i arbetsmiljön är varje medarbetares mentala upplevelse och stolthet över sin arbetsplats, den stora vinsten. Consids kontor är aktiverade dygnet runt hela veckan. Här vill man hänga med kompisar och kollegor efter jobbet, bjuda in släkten på söndagsmiddag eller låta kontoret hosta efterfesten.

Omröstningen har avslutats

Dela den här sidan