Academic Work

Life City, Solnavägen 3H, Stockholm

Information
Bygganden för Academic Works nya lokaler är Life City, en av Stockholms mest strategiska byggnader med ett läge ovanpå E4:an precis intill några av Sveriges viktigaste aktörer inom life science: Karolinska Institutet, KTH, Nya Karolinska Solna och Stockholms universitet. Här kan de samla flera av deras verksamheter under ett och samma tak för vidare expansion.

Om kontoret:
Med brifen “Best place to work” och ledorden “Share energy, Beat yesterday och Show heart” står nu Academic Works nya huvudkontor klart. En kontorslokal på 13.000 kvm på 2,5 våningar som gestaltas genom en bas av en varm och naturlig materialpalett. Trä, betong och textila mattor i naturnära kulörer skapar tillsammans en lugn, omhändertagen och mänsklig inramning.

Kontoret invigdes under årsskiftet 2021/2022.

Motivering
Ett flexibelt, lekfullt och ombonat kontor!

Academic works nya kontor lever företagets varumärke och har gjort medarbetarna väldigt stolta över sin nya arbetsplats! Energigivande färger och grafiska mönster på väggar och i tak har tillsammans med en variation och mångfald i möbler adderats för att skapa dynamik. Vi har arbetat fram innovativ teknik och överraskande detaljer som bidrar till en modern, nytänkande och ett nyfiket kontor. Här möter hårda och värden mjuka värden varandra som uppmuntrar till effektivitet, flexibilitet, omsorg och energi.

Kontoret har lyckats på ett innovativt sätt skapa naturliga "rum i rummet", nya sociala ytor och på ett fint sätt lagt till olika accentfärger som även kopplar till företagets grafiska identitet. För att höja nivån på hela kontoret har flera specialsnickerier på väggar, barer och gradänger placerats in. En stor del av kontoret är uppbyggt av de nya "träväggarna" som på ett elegant sätt skapar igenkänning och harmoni.

Trots sin stora storlek uppfattas kontoret som ombonat och varmt.

Omröstningen har avslutats

Dela den här sidan