Nunchi AB

Linnégatan 9, 2 tr, Göteborg

Information
Yta: 186 kvm
Inflyttningsår samt renoveringar: 2021
Arkitekt: Krook & Tjäder
Fotograf: Superstudio
Möbler: EFG, SAVO & specialdesign av Krook & Tjäder

I en sekelskifteslägenhet med högt i tak, stuckatur, fiskbensparkett och takmålning med keruber ligger "Årets reklambyrå 2022" Nunchis kontor. Lokalerna som stod klara 1899 sägs ha varit Oscar II:s festvåning och den historiska känslan hänger kvar, även om dagens inredning skapar ett betydligt mer modernt uttryck. Arkitektbyrån Krook & Tjäder har inrett kontoret med en blandning av återbruk och ny inredning. Majoriteten av stolar, skrivbord, mötesbord och förvaring kommer från svenska möbelföretaget EFG. Visionen var att skapa en inspirerande plats där stilsäkra och funktionella möbler samsas med utvalda och ibland oväntade föremål.

I kontorets hall möts man direkt av ett modernt, stilrent intryck. Väggarna har byggts ut med träpanel i ek för att kunna dölja dörrar och skapa ett cleant och modernt uttryck. I taket sitter ljusslingor som ger en svävande känsla och leder in till lounge, konferensrum och studio. I loungen finns sköna sittplatser, rum för att mötas utan skärmar och njuta av en klassisk vinylskiva. Ovanför soffan hänger en specialgjord tavla av illustratören Mattias Lundin. Tavlans moderna touch och interna budskap bryter av och ger karaktär åt rummet. I anslutning till loungen finns en balkong som förlänger rumskänslan ut mot den livliga Linnégatan.

Köket är företagets hjärta där frukostar, luncher och informella möten äger rum. Köket har en härlig känsla av ”hemma-restaurang” med plats för såväl matlagning som afterwork. På en tavelvägg har en skärm integrerats för möten och smälter in bland tavlorna när den inte används. I taket hänger också kontorets lilla maskot, en 3D-printad fladdermus, svävandes över kaffebryggaren. Kontorets största konferensrum med pampig stuckatur målades kungsblått från golv till tak där även mötesbord och stolar har samma färgskala. Den blå nyansen bryter av mot de ljusa, naturnära färgerna och harmonierar med trä och läder. Det mindre mötesrummet går i svart/grå toner med gradientsprejade väggar som kontrasteras av abstrakt konst från Studio Aorta och Adèle Tornberg.

I den ljusa och luftiga ateljén ryms rader av höj- och sänkbara skrivbord från EFG och ergonomiska kontorsstolar från Savo. Här finns inga skrymmande hurtsar, i stället har man använt en slimmad förvaring i ljus ask som passar fint i mitten av rummet, där den också fungerar som avdelare. Väggen pryds av en ljudabsorberande väggpanel, med en pixlad bild föreställande Oscar II och hans fru Sofia, som skapar en behaglig ljudnivå.

Motivering
Tillsammans med Krook & Tjäder har vi skapat en estetiskt tilltalande miljö som stimulerar kreativitet och samtidigt skapar lugn i en stundtals stressig bransch. Kontoret har en harmonisk blandning av återbruk och nytt, sobert och färgstarkt samt funktionellt och kreativt där allt hänger samman. I varje rum finns alltid en personlig touch som representerar företagets själ, från vinyl-spelaren och skivbiblioteket i loungen till tavelväggen i köket där alla medarbetare fått vara med och välja ut konst. Kontoret har väl avvägda ytor för koncentrerat arbete och möten men ändå gott om plats för socialt umgänge för att bygga företagskultur. Vårt kontor är helt enkelt en plats att arbeta och trivas på!

Citat från medarbetare på Nunchi:

”Spännande kontrast mellan klassisk, gammal våning och modernt. Att våga måla både väggar, stuckatur och ett helt tak blått!”

”Hemtrevligt och lätt att tillbringa dagarna på, vilket de lugna färgerna bidrar till. Trevligt att de olika rummen har olika teman.”

”Trots att det är ’ljust och fräscht’ så känns det personligt med vissa rum som sticker ut.”

”Känns som en go mix av uppdaterat men med den äldre charmen kvar som ger kontoret en speciell och trivsam karaktär.”

”Gillar att man kan sätta sig på lite olika ställen och arbeta. Köket inte är så ’kontorigt’, utan mer ett inbjudande ställe som man gärna hänger i.”

”Stylish och cleant. Gillar att det inte är en miljö som adderar stress utan hjälper till att fokusera.”

Omröstningen har avslutats

Dela den här sidan