Tietoevry

Gustav III:s Boulevard 130, Solna, Stockholm

Information
Sveriges största tech-hub!
Tietoevrys nya kontor är Stockholms modernaste arbetsplats i Arenastaden, Solna. Kontoret är även Sveriges största tech-hub där tre av kontorets tio våningsplan är en co-working-arena helt dedikerad där kunder, leverantörer, studenter och samarbetspartners kan fritt använda för att arbeta, umgås och nätverka. De tre gemensamma co-working-våningarna innehåller bland annat 30 fullt utrustade mötesrum, studio för podd- och ljudinspelningar, gemensamma terrasser, café och fri tillgång till wi-fi.

Kontoret kommer vara en hemvist för 2000 medarbetare och består av hela 10 våningar och är helt zonbaserat vilket gör det möjligt för varje individ att styra sin arbetsvecka och skapa en mer flexibel arbetsmiljö som också kan kombineras med distansarbete. Kontorsflytten var det sista steget i samgåendet mellan tech företagen Tieto och Evry.
Det nya kontoret är totalt 21 850 kvm stort och helt anpassat till bolagets nya arbetssätt ”Hybrid Work”. Inomhus finns det plats för över 3700 personer, med över 1600 arbetsplatser. Hela kontoret är miljöcertifierat enligt BREEAM och innehåller bland annat stor cykelparkering och cykelverkstad, duschar och omklädningsrum, yogastudio, spelrum, Solna Stads nya simhall, restaurang, café och barista.

Tietoevrys nya kontor ligger i byggnaden Kvarter Poolen som är ritad av Strategisk Arkitektur. Husets innovativa design gör byggnaden till en välkänd symbol och ett landmärke. Unikt är att det finns en simhall i botten av huset som bjuder in till träning och rekreation och bidrar samtidigt till den fortsatta utvecklingen av ett attraktivt affärsområde.

Inflyttningsår 2022

Motivering
Vad är egentligen ett snyggt kontor? Länge har estetik och gestaltning varit vägledande men är det hållbart att alltid tänka nytt? På Tietoevrys nya kontor har över 80 procent av all tidigare lös inredning återbrukats. Möbler har renoverats, målats om och delvis fått nya användningsområden. Det är unikt på en så stor yta.

Kontorets utformning har även fått ta hänsyn till den lite komplicerade förutsättningen att det ligger en simhall i botten vilket gör att alla måste ta sig från husets huvudentré tre våningar upp för att nå ljusgårdbotten och de flesta kundytor. Denna vertikala resa var från början något väldigt tveksamt men som rätt utformad blev ett mycket fint inslag i kontoret.

Kontoret utmärker sig för deras moderna inriktning vilket påverkat arkitekturen. En kombination av tech och återbruk som kan bli det nya normala.

Omröstningen har avslutats

Dela den här sidan