Norra Finans AB

Strandgatan 15, Haparanda

Information
Norra Finans AB: huvudkontor.
www.norrafinans.com
Storlek: 800 kvm
Nybyggt: Inlyttning maj 2023.

Inifrån är det två våningar kontor med 4 konferensrum, mindre kontor samt öppna kontroslandskap. Inredningen går i art deco stil, men ändå med en känsla av Tornedalen. i inredning har man använt sig av lokala hantverkare och special byggda lösningar så som trappan och receptionen som skapats av Haparandabon Jaakko vainio. Instagram: @tradesignhaparanda.

Motivering
Gränsstaden Haparanda är en liten stad i Norrbotten, (Tornedalen) med ca 8500 invånare, men här finns något unikt och det är Norra Finans huvudkontor, som väcker känslor i hela staden. En del anser att denna pampiga byggnad inte passar in i stadsbilden, medans andra tycker att byggnaden är helt fantastisk med sin vita fasad och valvbågade entré. En dag under byggnationen passerade en liten flicka med sin mamma o ropade " mamma, de bygger ett slott här".

Lokalerna känns lyxiga och unika med stora fönster utmot Torneälven, på andra sidan älven syns Finland. Lokalerna är inredda med en art deco stil som ändå leker med det lokala och Tornedalska, man har använt sig av både svensk och finsk design med tanke på lokalernas plats i gränsstaden. Utsikten bidrar till inredningen, på vintern är allt vitt och ovanför Torneälven syns ofta ett grönt Norrsken, medans sommaren bidrar med liv och rörelse från älven som har en stor betydelse för Tornedalingarna.

Omröstningen har avslutats

Dela den här sidan