ZOO.se

Linnegatan 89D, Stockholm

Information
Projektledning bygg: Toofab
Inredning: Fab Homes, fabhomes.se
Fotograf: Annika Nilsson

I augusti 2022 flyttade ZOO.se in i nya lokaler på Linnégatan i Gamla Garnisonen, Stockholm. Inredningskonceptet skapades av Fab Homes tillsammans med ZOO.se. vars huvudsakliga syfte var att skapa en inspirerande arbetsmiljö som speglar företagets kärnverksamhet - produkter för husdjur.

ZOO.se´s lokal på 340 kvm inrymmer loungeytor för både medarbetare och externa besökare, mer traditionella kontorsfunktioner såsom mötesrum, mindre samtalsrum och öppna kontorslandskap samt en studio för produkt- och djurfotograferingar. Allt väl sammanhållet av en kulör- och materialpalett baserad på företagets nya varumärkesprofil med flera starka profilfärger. Mötesrummen har en sober och naturlig färgskala för största möjliga fokus medan gemensamma ytor har färgsatts i de mer tongivande kulörerna. En del av logotypen har adderats i toner av profilfärgerna för att förstärka varumärket i delar av lokalen. Accenter i form av husdjur i både belysning och textilier förstärker och påminner om kärnverksamheten.

Motivering
När vi skulle flytta in i nya lokaler var det otroligt viktigt för oss att få ett kontor som andas professionalitet och speglar det vi arbetar med. Inredningen skulle också inkorporeras med vårt profilprogram. Inför flytten hade vi en workshops med personalen som genererade en diger önskelista som skulle flätas ihop med företagets målsättning för kontorets utformning. Det fanns bland annat önskemål om gröna växter, mysiga samtalsrum, effektiva konferensrum och inredning som signalerade företagets kärnverksamhet - husdjur. Det skulle vara inspirerande, avslappnat och välkomnande. För oss var det viktigt att få ett kontor vi kan vara stolta över. Vårt kontor är nu en direkt spegling av allt vi ville ha. Ljust, modernt, varmt och inspirerande. Vårt kontor representerar väl det vi jobbar med på ett snyggt, fräsch och professionellt sätt. Varenda detalj är uttänkt och ger en speciell touch till varje rum. Vi älskar att komma till kontoret varje dag och vi är mycket stolta över det.

Omröstningen har avslutats

Dela den här sidan