Nexer

Dockplatsen 1, våning 5, Malmö

Information
Nexers kontor i Malmö har runt 200 anställda konsulter inom flera olika inriktningar, från systemutveckling, informationshantering och kommunikation till AI, projektledning och strategiplanering.

Det 1300 m2 stora kontoret har under 2022-23 fått en ansiktslyftning och visar nu upp en hemtrevlig miljö med gröna växter och mjuka textilier i varma färger.

Kontoret är utrustat med flera sociala utrymmen för att skapa en trivsam och mysig atmosfär. Mötesrummen har hottats upp med företagets profilfärger lila, blått och orange och härliga teman är noggrant planerade. Det öppna köket med inbjudande köksö är svart och ger en välkomnande myskänsla. Träpanel på väggarna bidrar både med en varm känsla och en bättre akustik.

Entrén har nu en liten hörna med kaffemaskin och någonstans att slå sig ner.

Eventmanagern Ingela Lindahl, har varit Nexers drivande kraft och innovatör.
Det praktiska med renoveringen har skötts genom Wihlborgs som stått för projektledning och förmedlat både hantverkare och arkitekten Katarina Rasmusson.

Foto: Ingela Lindahl (9 bilder), Josefin Widell Hultgren (soffhörna)

Motivering
Nexers fantastiska kontor ligger på femte våningen med en strålande utsikt över både havet, Turning Torso och Dockans charmiga bryggor och båtar.
För att locka tillbaka konsulterna efter pandemins distansarbete har Nexer satsat på att få till mysiga, sociala ytor, trevliga, välutrustade mötesrum och plats för gemensamma aktiviteter.

Mötesrummen har alla en personlig touch, där man till exempel finner Little Paradise med ett par änglavingar på väggen och taket fyllt av vita, molnlika rislampor och skira tyger som hänger för fönstren. Jungle är ett rum fullt av hängande och stående gröna växter och lampor i form av apor.
I lilla rummet Tiny Nest kan man dra sig tillbaka i en mysig fåtölj för ett privat samtal och i Energy fylls man av just energi från smakfullt orangefärgade väggar och flexibilitet med höj- och sänkbart bord.

Det har varit viktigt att inte riva ut allt gammalt, slänga och köpa nytt. I stället har man hittat sätt att återbruka. När man bytt bord och skrivbord har man behållit och återanvänt underreden, stolar har fått nytt tyg, begagnade lampor har köpts in och även ett par fina soffor har fått ny skepnad genom att kläs om.

De sociala utrymmena bjuder in till samtal, pingis, fika och spel. Bakom en ridå av gröna växer ser man den mysiga köksloungen med soffor, mattor och kuddar i mörka, mysiga färger och bakom några barbord står ett gammalt vackert gammalt piano.

Flödet av Nexers medarbetare vittnar om att Malmökontoret är "The place to be". Att jobba i en trivsam miljö med bästa kollegorna är en ynnest som är få förunnat!

Omröstningen har avslutats

Dela den här sidan