Skolgatan 6 Coworking Space AB

Skolgatan 6, 753 11, Uppsala

Information
Under drygt 50 år huserade Systembolaget på adressen Skolgatan 6 i Uppsala, därefter konverterades lokalen till en bowlinghall för att sedan årsskiftet 2019 husera en helt nyöppnat coworking space på en anrik och attraktiv adress i centrala Uppsala. Skolgatan 6 Coworking Space erbjuder kontorsplatser, coworkingytor, lounge, konferensutrymmen och mycket mera. Skolgatan 6 är beläget i ett av stans trevligaste affärslägen och har historiskt varit en viktig knutpunkt för invånare i studentstaden. Vi har tagit fasta på att föra denna viktiga knutpunkt vidare till Uppsalas invånare och studenter.

Tack vare lokalens tilltagna bredd skapas fria siktlinjer inomhus, vilket får planlösningen att upplevas extra generös.

Skolgatan 6 har låtit designstudion Halleroed, vinnare av Årets inredare (Elle Decoration Swedish Design Awards 2019) smakfullt inredda lokalen. Majoriteten av möblerna samt inredningen är specialbyggda för Skolgatan 6 av Tre Sekel, ett av Sveriges mest anrika möbelsnickerier. Tre sekel är en av fyra fabriker certifierade att tillverka Carl Malmsten möbler. Vi har valt att i stor utsträckning använda oss av svensk björkträ, noggrant utvalt från skogar i Västergötland, Värmland och Dalsland.

Motivering
Vi har valt att tillsammans med designstudion och möbelsnickeriet ta avstamp ifrån vår tro kring hållbarhet, hög kvalitet och god design. Det råa, tuffa betongtaket har lämnats obearbetat, taket har försetts med energisnåla LED-armaturer. En ljus heltäckningsmatta såväl som ljusa möbler bidrar till en känsla som lättar upp det hårda, obehandlade betongtaket. I mitten av lokalen, i det s.k. ”mittskeppet”, finns ett antal konferensrum och tysta rum för den som vill sitta koncentrerat och arbeta. Mittskeppet är inglasat med ett vågigt specialglas och folierat i gult, vidare sitter det ljustak i varje rum i mittskeppet, vilket ger en känsla av dagsljuslik miljö.

Skolgatan 6 är en plats för de som uppskattar god arkitektur, smakfull inredning och närhet till Uppsalas stadsliv.

Omröstningen har avslutats

Dela den här sidan