Pophouse Entertainment

Mäster Samuelsgatan 45, 111 57 Stockholm, Stockholm

Information
I den femte Hötorgsskrapan vid Sergels torg i Stockholm har Okidoki designat Pophouse Entertainment nya huvudkontor i samarbete med stylisten Linnea Salmén och Cristian Lind på Temporärt. Pophouse, där Björn Ulvaeus är medgrundare och ägare, köper globala musikkataloger och utvecklar nya idéer till nöjesindustrin som ABBA Voyage i London. Okidoki har skapat en plats där känslan av kreativitet, inspiration och innovation flödar genom lokalen och bygger på Pophouse ledord The Way We Play.

Pophouse nya huvudkontor, som kallas Poplab, stod klart 2023 och är 590 m2 stort.
Fotograf: Andy Liffner

Motivering
”Okidoki har tillsammans med stylisten Linnea Salmén och Christian Lind lyckats skapa en unik och inspirerande mötesplats för oss, som går i linje med allt som vi på Pophouse står för: att främja kreativitet och nya idéer” säger Johan Almquist CXO på Pophouse.

Hötorgskrapan ritades av Backström & Reinius och färdigställdes 1962. Okidoki har bevarat, förädlat och vidareutvecklat byggnadens tidstypiska karaktär såsom de råa betongytorna och fönsterpartierna i teak och koppar. Att bevara och förädla råa material och detaljer är lika delar ett miljömässigt som ett estetiskt ställningstagande. Specialritade möbler och snickerier i kombination med noga utvald vintageinredning speglar byggnadens historia. Högteknologiska integrerade lösningar i kombination med öppna aktivitetsbaserade ytor för bolagets möten, kreativa processer och evenemang skapar tillsammans den nya samtida arbetsplatsen.

Omröstningen har avslutats

Dela den här sidan