Tarantsec

Vretenborgsvägen 28, Stockholm

Information
Kontoret är en 290 kvm tillsammans med en 343 kvm stor lageryta. Krut Spatial Design fick i uppdrag att ta fram ett designkoncept som representerade företaget och skapar en bra arbetsmiljö för personalen. Nyckelord var lugnt, tryggt och en känsla av mycket dagsljus och syre. För att kommunicera ett tryggt och pålitligt företag har fokuset legat på att använda ärliga material. Dessa i forma av levande och varma träslag, samt tyngden i gedigna stenmaterial samt känslan och texturen i skinn- och bomullstextilier.
För att skapa ett djup i den tillhörande grafiska profilen, som i nuläget består av svart, vitt och grått, har en grön harmonisk nyans tillkommit. Detta för att uppnå målen om en mer omhändertagen och hemtrevlig plats, som matchar varumärkets allvarliga arbete med säkerhet. Till detta har även adderats en kompletterande roströd nyans som piggar upp och skapar mer utrymme för kreativitet.
För att koppla ihop den rumsliga kommunikationen med företagets arbete ute på arenor runt om i landet, eftersträvas även att använda material som perforerad metall. Samt flera tavlor med olika evenemang som genomförts av Tarantsec.
Foton: Calle Ström

Motivering
När man kommer in på vårt kontor slås man omedelbart av hur lugnt och tryggt det känns, det känns som att kliva in i sitt vardagsrum. En stressig arbetsdag känns genast lugnare i det genomtänkta kontoret. Färg och materialvalen skapar en tydlig bild av de egenskaper företaget står för och i kombination med de olika tavlorna känns företaget både tryggt och kul.

Omröstningen har avslutats

Dela den här sidan