Prisjakt

Kamengatan 6, Ängelholm

Information
Gamla Parkskolan sjuder åter av liv och rörelse. Här flyttade Ängelholmsgrundade företaget Prisjakt in 2023, med en önskan om att låta historiens vingslag möta det moderna kontoret. I den kulturmärkta skolan har historiska värden bevarats, som djupa välvda fönstervalv, stora ljuskronor i taket, ledstänger, stengolv och en renoverad fasadklocka. Hållbart återbruk har löpt som en röd tråd genom omvandlingen för att ge byggnaden en unik karaktär i mötet med den visionära och moderna arbetsplatsen.

Den originella miljön rör sig sömlöst mellan olika stilar. I skolans gamla gymnastiksal ryms ett stort utrymme med gemensamma ytor och mötesrum. Här finns stänk av det råa industriella med mötesrum i form av gröna containrar staplade på varandra. Gemensamhetsytorna för tankarna till ett boutiquehotell med möbler i livfulla färger, mässingknoppar och bänkskivor i marmor.

Ett kreativt inslag är biofilisk design som innebär att lyfta fram grönska i arkitektur och inredning för att skapa lugn och trivsel samt ge ett ökat välbefinnande och mindre stress. Här växer stora träd inomhus och ger en känsla av att sitta ute i det fria. Ett av träden växer upp från baren i botten och förbinds med en rund platå som kallas trädkojan. Här kan du sitta och jobba, ta mötet eller bara hänga med utsikt över vardagsrummet.

Upp för trapporna finns arbetsrum och enskilda platser i det som en gång var skolans aula, döpt efter operasångerskan Birgit Nilsson vars autograf än idag pryder ena väggen. Aulans väldiga storlek ger intrycket av ett atrium eller kyrklig katedral med högt i tak och stora fönster där dagsljuset flödar in.

Med sina rötter i Ängelholm är Prisjakt måna om Parkskolans historiska arv. Ett sätt att ge tillbaka till staden är ett samarbete med föreningen XP Ängelholm som sysslar med digital samvaro. När medarbetarna går hem för dagen öppnas portarna för e-sportare och högstadieelever som behöver en mötesplats för att spela tv-spel tillsammans. Istället för att sitta ensamma hemma kan de samlas, spela och umgås i Prisjakts lokaler som annars skulle stå tomma.

Tidigare i år belönades omvandlingen av Parkskolan med Ängelholms kommuns arkitekturpris för det lyckade utfallet att hållbart bevara en historisk och kulturmärkt byggnad och samtidigt skapa en funktionell och framåtblickande arbetsplats.

- Arkitekt: Wingårdhs Arkitekter
- Arkitekt design och inredning: Jeanette Sevegran, JKAB Arkitekter och Marco Martinelli, MM Studio
- Fotograf: Teddy Strandqvist, Studio e

Motivering
Parkskolan i Ängelholm är Sveriges snyggaste kontor för modet att sticka ut och låta olika stilar och influenser korsas i ett härligt potpurri av kreativitet, färgprakt, elegans och funktion. Allt ryms i en vackert välbevarad byggnad som genom alla tider varit en centralpunkt för lärande. Och viktigast av allt, kontoret har blivit en plats där medarbetarna stortrivs. Vill du socialisera? Kul, slå dig ner där det passar! Vill du sitta ostört? Det går såklart lika bra. Det finns inga fasta platser eller avdelningar, utan ditt humör och agenda för dagen avgör var du sätter dig.

Medarbetarna är stolta över sin arbetsplats och älskar att vara här, inte bara för att jobba. Kontoret nyttjas även på fritiden för att anordna fest eller barnkalas – ett tydligt tecken på att arbetsplatsen är uppskattad!

Omröstningen har avslutats

Dela den här sidan