Klarna

Sveavägen 46, Stockholm

Information
Arkitekt: Studio Stockholm Arkitektur
Fotograf: Per Kristiansen
Storlek: 22 700 kvm
Projektledare: Anette Ellertsson
Ljusdesign: Node Ljusdesign
Entreprenör: Thule Fastighetsutveckling

Den som kliver in i Klarnas huvudkontor välkomnas av en pulserande atmosfär som är allt annat än konventionell. Det är en fulländad, fysisk manifestation av Klarnas vision om att vara en plats för optimism, dynamik och innovativt tänkande. Arbetsytorna är noggrant optimerade för ett agilt arbetssätt, med särskilt fokus på att underlätta kreativa samarbeten.

I linje med företagets hållbarhetsambitioner är detta projekt också ett av Sveriges största vad gäller återbruk, med en bred palett av återbrukade material som dörrar, glaspartier, väggelement, golv och undertak. Sammanfattningsvis är det en miljö som utmanar och förändrar vår förståelse av vad en modern arbetsplats kan och bör vara.

Motivering
Klarnas huvudkontor är en studie i hur en framåtlutad filosofi kan omvandlas till en konkret, fysisk upplevelse. Varje designval, från den taktila materialpaletten till det skräddarsydda ljudlandskapet, är en genomtänkt förlängning och tredimensionell manifestation av Klarnas kärnvärden: Optimistisk, Quirky, Non-judgemental, Unexpected, Considered och Emotive. Det är en plats där motsatser inte bara möts, utan även kompletterar varandra på ett nästan poetiskt sätt.

Vidare är det inte enbart den estetiska skärpan eller de hållbara designvalen som imponerar, utan också den tankeväckande balansen mellan form och funktion. Varje yta, varje vinkel och varje detalj utstrålar en känsla av synergi, som knyter samman arbetsytorna med sociala utrymmen designade för både samverkan, fokuserat arbete och spontana möten.

Det är denna noggranna omsorg i varje liten detalj, förstärkt av en kraftfull övergripande vision, som gör Klarnas huvudkontor till en dynamisk sammanvävning av stark företagsidentitet och oförutsägbar kreativitet – och därmed Sveriges snyggaste kontor.

Omröstningen har avslutats

Dela den här sidan