Sopra Steria

Storgatan 39, Stockholm

Information
Här flyttade vi in år 2021 på en yta på 188 kvm, för att under 2022 expandera och skaffa ytterligare 134 kvm till. Dessa totalt 322kvm har genomgått en helrenovering i omgångar för att skapa en trygg och varm känsla, en renovering som totalt tagit cirka 1 år.
Fotografen är Jonna Nimonius, från Varga Studios i Östersund.

Motivering
Välkommen in till Sveriges Snyggaste kontor 2023 – Sopra Steria i Östersund

Fyra våningar upp på den centrala adressen Storgatan 39 hittar du en sekelskiftesvåning i sin fulla prakt, med högt i tak, kakelugn och tidstypiska detaljer. Detta möter sedan Sopra Sterias svala och lugna inredningsstil med mjuka textiler, naturfärgade toner och svarta kontorskontraster och du slungas rakt in i vad vi kallar ”Sopra Steria värmen”.

Efter att du tagit dig upp för trapporna eller hissen kliver du in genom dörren och möts där av en öppen inkluderande planlösning med klassisk elegans, samtidigt som det genomsyrar värme och inkludering. Den moderna inredningen kombinerar elegans med funktionalitet och skapar direkt en välkomnade känsla, en arbetsmiljö som inte bara inspirerar utan också får oss att känna oss hemma.

Renovering som skapade ett andra hem:
Efter ett års renovering och i samråd med snickare och fastighetsbolag lyckades vi åstadkomma känslan som speglar Sopra Sterias värdeord; värme, hjärta och nyfikenhet.
Det var också anledningen till att man inte tog in en extern inredningsbyrå, utan arbetet med att få till den rätta känslan har alla medarbetare på Östersundskontoret varit med och tyckt till om – ett andra hem.

Känslan av att komma hem är inte bara skapad av design, renovering och inredning. Det är något som sitter i väggarna och som speglar vår starka företagskultur där vi delar med oss av vår kunskap och tron på att vi tillsammans når längre. Exempelvis främjar den öppna planlösningen samarbete och kommunikation, våra många loungeområden uppmanar till ett välmående och produktivitet hos våra medarbetare. Även så att skapa en teamkänsla, att tillsammans hjälpa varandra vid utmaningar, heja på vid framgångar och dela våra kunskaper med varandra.

Det som ytterligare sätter vårt kontor i Östersund överst på listan över Sveriges snyggaste kontor är vår miljömedvetenhet. Vi investerar i ordentlig källsortering, energieffektivitet, hållbara material och andra aktiviteter för att minska vår påverkan på miljön. Det är ett tydligt exempel på hur vi aktivt arbetar för att vara en ansvarsfull arbetsplats som våra medarbetare kan vara stolta över.

Avslutningsvis, Sopra Sterias kontor i Östersund är inte bara ett kontor, utan en plats där man gärna bjuder in sina nära och kära till, där idéer frodas och individen växer. Med unik design, en inkluderande kultur och stark hållbarhetsprofil är det inte förvånande att just vårt kontor tilldelas utmärkelsen som Sveriges snyggaste 2023.

Omröstningen har avslutats

Dela den här sidan