Sveriges Lärare, Lärarnas A-kassa, Lärarfortbildning, Lärarstiftelsen

Rymden, Peter Myndes Backe 16, Stockholm, Stockholm

Information
Storlek: 2835 kvm
Renoverings/inflyttningsår: Byggstart bashusanpassning höst 2022, HGA anpassning vinter 2023, inflytt vår 2023
Fastighet: Jupiter mindre 14, Gemfast.
Adress: Rymden, Peter Myndes Backe 16, Stockholm
Inredningsarkitekt: mod:group
Projektledare: mod:group
Byggledare HGA: mod:group
Namn på fotograf: Philip McCann & Kristofer Johnsson

Två kontor blev ett. Vi ville lämna bakom oss våra tidigare varumärken, arbetssätt och gamla rutiner och skapa något helt nytt när två lärarfack blev ett: Sveriges Lärare.
Det var oerhört viktigt att få två kulturer att bli en, detta genom att mötas fysiskt – att vilja vara på kontoret för att lära känna varandra.
Vi ville ha en inspirerande, behovsanpassad och flexibel arbetsplats. Kontoret skulle vara hållbart, socialt och miljömässigt där återbruk av tidigare inventarier fick komma i fokus.
Vi hade med oss fantastiska konstsamlingar från båda kontoren, svenska originalklassiker från 1900-talet.
Det blev härligare än vi kunde ha föreställt oss. Mötesrummen inreddes efter konsten och effekten blev att kliva in i ett verk och befinna sig mitt i konsten. Konsten hängdes också något okonventiontionellt; i klustrade grupper, ganska lågt.
Kontoret blev, genom sina många rum, skrivbordsöar och soffgrupper en mötesplats där alla arbetsuppgifter ska kunna utföras. Fokusrum, poddar och telefonrum – både bokningsbara och obokningsbara ger medarbetarna alternativ.
Vi hade höga krav på tekniken för att kunna ha både effektiva hybrid- och videomöten, då hälften av våra kollegor sitter på kontor från Luleå till Malmö.
Det var inte bara konstverken vi tog med oss, även möbler, dörrar och andra inventarier följde med. Vissa möbler snyggade vi till med lack och nytt tyg, andra har med sig sin historia med skav och kan uppfattas som lite slitet: använt och älskat.
Vi skapade en grön Oas, växter dominerar och hänger från taken. I det rummet har vi en lång bardisk med utsikt över Hornsgatan. Här finns inga skrivbord utan har mer en cafékänsla.
Eftersom vi var två lärarfack hade vi självklart massor av böcker med oss. Dessa har vi fyllt vårt Bibliotek med, en lugn zon med arbetsplatser där vi kan skriva, tänka och läsa.
Involveringen av kollegor – avgörande
Kollegor fick skicka in bidrag till vad våra mötesrum skulle heta, något som verkligen engagerade.
Vi spelar musik i våra sociala zoner, varje månad får medarbetare skicka in tio låtar var som spelas månaden efter. AW:s, frukostar, smyckesbytardagar, fester och föreläsningar är aktiviteter som arrangeras kontinuerligt för att locka kollegor till kontoret.
En lyhörd kontorsgrupp arrangerar och samordnar aktiviteterna. De bemannar vår Servicedesk – vårt hjärta i kontoret dit kollegor kan komma och fråga om vad som helst som gäller kontoret.
Kontorsgruppen kommunicerar främst i en Teamsgrupp, Vi i Rymden, till kollegorna och uppmanar alla att göra inlägg som till exempel om lunchtips runt Slussen, sällskap osv. Detta för att skapa en gemenskap och kultur.

Motivering
300 individer delar nu denna fantastiska arbetsplats. Det är ett resultat av svåra beslut, krävande tester, nyfikna steg och trägna arbete. Det blev bättre än vad vi kunde föreställa oss! Snyggt, välkomnande, behovsanpassat och miljömässigt hållbart!

Vårt nya kontor:
• Erbjuder mer än dubbelt så många funktioner - allt ifrån Teams-ytor, fokusrum, telefonrum, bibliotek till kreativa zoner, lounger, kaféer och mötesrum i olika storlekar.
• Jobbar utan gränser mellan enheter och avdelningar.
• Använder ca 20% av den kontorsyta som man initialt hade.
• Jobbar tillsammans och delar ytor med både Lärarfortbildning och Lärarnas A-kassa.
• En mer attraktiv adress. Närmre både kommunikationer, beslutsfattare och medlemmar.

Det innebär både ökade kvaliteter för medarbetarna OCH ekonomiska besparingar som kommer medlemmarna till gagn.

Omröstningen har avslutats

Dela den här sidan