Hazelight Studios AB

Peter Myndes Backe 16, Stockholm

Information
Storlek: 1731 kvm
 
Inredningstankar:
Att utveckla spel är en lång och mycket kreativ process. Det behövs både perioder av intensivt nära samarbete och perioder av enskilt fokus och genomförande.
Hazelights nya kontor ska möjliggöra för båda behoven: med lugna, avkopplande arbetsplatser och roliga och inspirerande sällskaps- och mötesytor.
Hazelights tidigare lokaler hade blivit för trånga och var dessutom väldigt mörka i sin genomgående inredning, nu tog vi chansen släppa in ljuset och skapa många luftiga och inspirerande oaser runtom. En välkommen energiboost för hela teamet!
 
Renoverings/inflyttningsår: Byggstart bashusanpassning höst 2022, HGA anpassning vår 2023, inflytt sommar 2023
 
Fastighet: Jupiter mindre 14, Gemfast.
 
Adress: Rymden, Peter Myndes Backe 16, Stockholm
 
Inredningsarkitekt: mod:group
 
Projektledare: mod:group
 
Intern projektledare: Hazelight Maria Persson & Oskar Wolontis
 
Byggledare HGA: mod:group

Inspelningsytor: Studiobyggarna
 
Namn på fotograf: Kristofer Johnsson

Motivering
Vi har skapat ett kontor som bjuder på något alldeles extra. Runt varje hörn möts man av exklusiva materialval, spännande och välkoordinerade färgpaletter samt snygga och bekväma möbler.
Valet att låta kontorets gemensamma pentry bli en portal till en fin restaurang med milsvida utsikt imponerar personalen på daglig basis och blir en plats som är svår att slita sig ifrån.

Ett träd som sträcker sig mellan våningarna vid den interna trappan är inte bara ett unikt inslag utan en viktig koppling till naturens vikt för vårt välmående, helt i linje med fastighetens BREEAM-certifiering.

Utvecklingen av de spel vi gör kräver en del unika arbetsytor. Vi har lyckats få in en fullvärdig Motion Capture-studio i lokalen, där skådespelares framträdanden kan digitaliseras in i spelens världar.
Att få till den perfekta ljudeffekten kräver en knäpptyst arbetsmiljö, för det ändamålet har vi byggt sju professionellt klassade ljudstudiorum för hela vårt audio-team att arbeta i.

Kontorets egna biograf kan utmana de bästa VIP-salongerna i landet med en mycket exklusiv finish men ändå fokus på lättillgänglighet och bekvämlighet. Spontana filmkvällar eller visuella möten blir en upplevelse bortom vad ett kontor någonsin brukar möjliggöra.

Till och med toaletter och badrum har tagits till nästa nivå och för tankarna till vad man skulle finna i ett lyxigt hotell eller en högklassig restaurang.

Att bara vara steg borta från en nypa frisk luft eller kanske en lunch i solen är såklart grädde på moset. Våra välmöblerade terrasser sträcker sig runt hela översta våningen med milsvida utsikt mot Skeppsholmen, Stadshuset och Hornsgatan.

”Vårt nya kontor är verkligen en skön mix av både lugn harmoni men också känslan av att kreativt kunna spåra ur och göra nya grymma spel tillsammans.”
- Josef Fares, ägare och creative director

Omröstningen har avslutats

Dela den här sidan