Areim

Regeringsgatan 30-32B, Stockholm

Information
För att skapa en arbetsplats som svarar mot moderna behov och preferenser har Areim samarbetat med MER Arkitekter, ett arkitektkontor med lång erfarenhet av inredningsarkitektur och arbetsplatsstrategi. Utifrån visionen om arbetsplatsen som ett socialt nav och en mötesplats för samarbete och kreativitet har Areims nya kontor utformats. Fokus har varit att skapa ytor som främjar social interaktion, välbefinnande och samarbete för sina drygt 100 anställda.

Kontoret har utformats med tre huvudsakliga arbetsytor för att tillgodose olika behov – en aktiv yta med öppna mötesrum, en fokusyta för mer traditionellt kontorsarbete och en lounge som fungerar både som matplats och som alternativ arbetsyta. I loungen serveras även lunch varje dag av en anställd kock.

Återbruk har även varit en central faktor i projektet och många element från Areims tidigare kontor har följt med till den nya adressen. Undertaket har avlägsnats för att vinna takhöjd och akustikplattorna har fått en ny funktion som del i väggpanelen.

Motivering
Det visuella intrycket är både tilltalande och inviterande. Konstverken tar en central plats och ger kontoret dess karaktär, vilket skapar en atmosfär av skönhet och kreativitet. Det är en fusion av design och funktion som höjer arbetsplatsen till en ny nivå.

Genom att använda ljusa och mörka ytor på ett balanserat sätt, både i färg och belysning, skapas visuella kontraster som ger rummet djup och liv. Denna variation skapar en inspirerande arbetsmiljö som kommer att främja trivsel och produktivitet hos alla som använder den.

Areims nya kontor representerar en innovativ syn på form och funktion, och utmanar konventionerna för moderna arbetsplatser.

Omröstningen har avslutats

Dela den här sidan