Wåhlin Advokater

Nybrogatan 39, 114 39 Stockholm, Stockholm

Information
Redan i entrén på Wåhlins advokatbyrå möts besökaren av vackra textilier i behagliga färger. De exklusiva draperierna och mattorna löper sedan som en vänlig tråd genom hela interiören. Tillsammans med omsorgsfullt valda möbler i ädla material och bevarade pjäser som fräschats upp, har Marge givit Wåhlins nya Stockholmskontor på 380 kvm fått en helt ny stil. Kontoret ger för ca 15 fasta arbetsplatser och lokalerna stod klara 2022.

Den befintliga planen har i stora drag behållits, men förtydligats och fått en central social kärna med bland annat soffgrupp, touchdown för kunskapsåterföring samt mötesrum. Lätta draperier i ljusa färger omsluter de gemensamma ytorna och markerar övergången till de separata arbetsrummen. Det nya perforerade undertaket utanför arbetsrummen ger en känsla av rymd och möjliggör bakomliggande downlights, för ett trivsamt och varierat ljus. Belysningen hjälper till att betona värmen och det taktila hos draperier och mattor, i en behaglig miljö där textilierna får visa vägen. I lobby och pausytan bär mattorna inslag av guldtråd och i det stora konferensrummet har silvertråd vävts in. Färgstick i form av armaturer, målade dörrar och passager muntrar upp och bidrar med en nypa lekfullhet.

Interiörbilder av fotograf Johan Fowelin.

Motivering
Stor omsorg har lagts på att välja hållbara, gedigna material eller att återbruka i den mån det gått. I mötes-och kontorsdelen ligger en matta av återvunna PET-flaskor och en stor del av kontorets tidigare möbler har fått stanna kvar, vissa med nya ytskikt. De handvävda mattorna från Vandra Rugs är av högsta kvalitet för att kunna hålla länge. Wåhlins kontor visar hur hållbara materialval väl möter en inredning av lyx och elegans.

Omröstningen har avslutats

Dela den här sidan