Xylem Water Solutions Global Services AB

Gesällvägen 33, Sundbyberg

Information
För ett år sedan antog vi på Xylem en spännande utmaning – att anpassa vårt kontor i Sundbyberg till det ”nya normala” och skapa en arbetsplats där vatten och innovation flödar fritt.

Med över 14 500 kvadratmeter av arbetsytor, mötesrum, en ljusgård och matsal som canvas, beslöt vi oss för att ta steget mot ett aktivitetsbaserat kontor, där gränserna mellan avdelningar suddas ut och kreativa möten blomstrar.

Vårt inspirerande inredningskoncept, utvecklat i samarbete med det framstående designteamet på Crierum, kretsar kring vår passion för vatten.

Genomtänkt inredning och utsmyckning inspirerad av vatten och de varelser som lever i, på, och ovanför vattenytan visualiserar vi vår resa mot en innovativ och inspirerande arbetsmiljö. Genom vackra och tankeväckande fotografier, tagna av den begåvade fotografen Pontus Nordenfors, Edit5, för vi tanken till naturen och påminner oss dagligen om vårt ”why” och skönheten i vår nya arbetsplats. ,

Inredningsdesign: Crierum Projekterar & inreder AB
Projektledning: Crierum Projekterar & inreder AB
Arbetsplatsstrategi: Cushman & Wakefield
Fotograf: Pontus Nordenfors, Edit 5

Motivering
Välkommen till vår förtrollande arbetsplats, där kreativiteten flödar likt vattnets ständiga rörelse. Här har vi tillsammans med inredningsteamet på Crierum skapat ett kontor som lever och andas vårt passionerade vattentema på varje våningsplan.

Vår vision var en plats där våra medarbetare kan utforska, samarbeta och skapa, vilket vi har fått. Crierum har designat mötesrum för diskreta sammanträden, öppna ytor för interna samråd och generösa arbetsplatser som inspirerar till fokuserat arbete. Här finner medarbetarna allt de behöver för att trivas och prestera på sin bästa nivå.

Designteamet har tagit vattnets poetiska kraft och låtit den genomsyra hela vårt kontor. Böljande former, blå toner och jordnära nyanser skapar en harmonisk atmosfär som speglar själva essensen av Xylem.

I vår matsal, med tak som likt vågor skapar en oas, samlas våra medarbetare för gemensamma stunder. Vår ljusgård, som ser ut som ett vattenfall med mjuka strömmar, är en plats för föredrag och presentationer, där kunskap delas i en avslappnad atmosfär.

Vi är stolta över att ha prioriterat hållbarhet genom hela projektet. Många av våra förvaringslösningar, skrivbord och arbetsstolar har blivit uppfräschade och anpassade för att harmonisera med våra nya arbetsmiljöer. Valet av material och möbler har genomgående präglats av vår strävan efter att minimera vår miljöpåverkan och tänka långsiktigt. Medarbetarna har varit delaktiga under hela processen och haft möjlighet att påverka och influera design och funktionalitet, allt för att skapa en hållbar och effektiv arbetsplats.

Resultatet är en arbetsplats som omfamnar och lockar med öppna armar, en plats som inspirerar och skapar glädje. Här, över alla våningsplan, sker nu kunskapsutbyte och nyskapande. Att längta efter att komma till jobbet är numera en självklarhet hos oss!

Omröstningen har avslutats

Dela den här sidan