SportAdmin i Skandinavien AB

Drottninggatan 34, Malmö

Information
I snart 20 år har Malmö-företaget SportAdmin varit en viktig kugge i Sveriges föreningsliv. Inför hösten 2022 gick flytten från Gustav Adolfs Torg i centrala Malmö till det historiska,gamla Massive-huset ett stenkast bort på Drottninggatan 34. Från 360 kvadrat till 590, nu är företaget redo för nästa fas i sin tillväxtresa!

Med kanalen som flyter genom Malmö i ryggen öppnar vi den tunga ekporten som så många före oss har gjort. Från markplan tar vi hissen upp till 6:e våningen. Dörrarna öppnas och vi kommer direkt in på kontoret. Vi möts av en panoramautsikt över staden.

I köket samlas kollegorna runt köksön för dagens första kopp kaffe. Det höga läget och de stora fönsterna ger oss första parkett när morgonsolen går upp över hus och kyrktak. Med fönster i alla väderstreck är ljusinsläppet gott.

Plats: Drottninggatan 34, Malmö
Byggår: 1929
Renoveringsår: 2022
Fotograf: Josefin Widell Hultgren

Motivering
För fem år sedan var vi nominerade till Sveriges Snyggaste Kontor och en del av motiveringen löd:

“Men vad vi också hade med oss var en ganska begränsad budget att inreda för.
Så, hur skulle vi kunna skapa en riktigt attraktiv arbetsplats med relativt små medel?

Svaret hittade vi i att först titta på oss själva, finna inspiration i vår företagskultur, vår produkt och inte minst hos våra kunder.
Genom att fokusera på små och kostnadseffektiva detaljer ville vi skapa en känsla av öppenhet, framåtanda, idrott och ungdomlig entusiasm.”

Nu var det återigen dags att flytta till ett nytt och större kontor. Och även om vi växt och blivit betydligt större sedan dess så var det med exakt samma inställning och värderingar när vi satte oss vid ritbordet ännu en gång. Men med ytterligare en frågeställning: hur kan vi bibehålla samma känsla fast på en större yta? Och hur kan vi göra än fler saker in-house för att kunna framkalla just den känslan?

Det vi lyckats med på förra kontoret var definitivt våra idrottsinspirerade konferensrum så det var naturligt att börja i dessa. Ganska snabbt insåg vi en tydlig förbättringsmöjlighet: istället för att använda Stock-bilder på väggarna så skulle vi kunna designa illustrationerna på tapeterna helt från scratch. Sagt och gjort, vår UX- och tillika pixelguru, Oskar, satte igång.

Numera finns det konferensrum i följande idrotter: gymnastik, simning, innebandy, handboll och ishockey. Utöver det finns det samtalsrum som alla har omklädningsrumstema.

Mattorna går såklart i samma kulör och tema som respektive idrottstapet i konferensrummen och numera går också samtliga stolar i samma färgtema för att skapa den där helhetskänslan i rummen.

Utanför konferensrummen är det ett öppet kontorslandskap och kanske det viktigaste kravet när renoveringen påbörjades var: man ska kunna stå i ena änden av kontoret och kunna se igenom hela kontoret. Det innebar att en del väggar rivdes och där det fanns behov av avskärmningen sattes ett glasparti in. Detta skapar ett ljust kontor men också en tydlig känsla av gemenskap.

På tal om avskärmning. Vi ville maximera nyttan av kontorsytan till de aktiviteter som är vanligast förekommande, vilket innebar att vi tidigt ställdes inför frågan: hur tusan ska vi kunna ha lite större möten som kanske inte är så vanligt förekommande ? Lösningen blev att köket snabbt kan bli ett större konferensrum och skärmas av med hjälp av ett draperi.

Vad är då mer nytt jämfört med vårt gamla kontor? Jo, att man direkt kommer in i vår lounge när man kliver ur hissen. Målet var att loungen skulle andas öppenhet samtidigt som man snabbt skulle känna sig som hemma.

Omröstningen har avslutats

Dela den här sidan