Telavox Malmö

Stora varvsgatan 6A, 211 19 Malmö, Malmö

Information
Storlek: ca 1600 kvm. Färdigställdes 2022/2023.

Inredningstankar/beskrivning om projekt av inredningsbyrån RUMRUM:

"Expanderingen hos Telavox fortsätter, och när grannlokalen blev ledig slog de upp dörren till nya ytor och nya möjligheter.

Som en förlängning av deras befintliga fysiska identitet som är färgglad och lekfull, ville vi skapa en 2.0-känsla för den nya lokalen, och med fler kvadratmeter att fylla med roliga idéer började vi skissa vid ritbordet.

Konceptet ”The Happy Camper (goes to the desert)” formades och vi tog inspiration från ökenlandskap i solnedgång, hägringar och oaser, växtlighet som möter torka, Burning Man och en gnutta utomjordiskt… Allt i en härlig mix av färger, former och materialmöten.

Utan att göra avkall på det praktiska som behövs i en kontorsmiljö, fick vi till ett unikt resultat med hjälp av specialsnickerier – varför inte ett sju meter långt konferensbord, eller en bar i helt i aluminium?" Konceptet hos Telavox som vi tidigare kallat ”The happy camper (goes to the desert)” utvecklades vidare till ”-(goes to the ocean)” när vi fick i uppdrag att hjälpa till med ytterligare ytor som behövde anpassas efter nya behov.

Vi ville såklart ha minst lika lekfulla färger och kombinationer som övriga våningsplan, där mixade textilier och specialsnickerier i betsat trä möter blanka och polerade metall-detaljer som kastar reflektioner på inredningen likt soliga strålar som möter en vattenyta… Hör du vågorna?

Projektledare: Nicklas Jansson
Konceptansvarig: Frida A Nerme

Arkitekt: Fanny Klinteman
Fotograf: Stefan Lindher

Motivering
Med en nytänkande och unik fysisk företagsidentitet som genomsyrar Telavox lekfullhet och strävan att vara egen. Inredningen har en röd tråd som tar sig genom alla ytor som finns och behövs i ett fungerande modernt kontor. Om det så är gemensamma ytor där möten av kollegor och paus behövs, eller mötes- och konferensrum där funktionerna som är fundamentala hos storföretag finnes - kan Telavox glädjas över att inredningen är där för att arbetsdagen lite mer färgglad.

Omröstningen har avslutats

Dela den här sidan