Coolstuff

Donaugatan 2, 21120 Malmö, Malmö

Information
Storlek: ca 580kvm. Färdigställdes 2022.

Inredningstankar/beskrivning om projekt av inredningsbyrån RUMRUM:

Efter flera år med kontor och lager i gamla industrilokaler var det nu dags att optimera kontoret efter dagens nya behov. Valet föll på ett citynära nybyggt well-certifierat kontorshus byggt av skanska där vi återigen fick förtroendet att utforma och skapa hjärtat för detta coola varumärke. Med ny grafisk profilering och en aning mindre färg än tidigare fick vi fria tyglar och skapa detta ”up to date” samt energifyllda kontor. Inget lämnades åt slumpen, specialsnickeri, möteszoner, samtalsrum, kök togs i beaktning och allt anpassar efter personalens behov. Som en extra ”treat” ingår utomhusterasser i lokalen som ger möjlighet till utomhusmöten och solluncher, well whats not to like?

Projektledare: Nicklas Jansson
Konceptansvarig: Magnus Andersson

Arkitekt: Sonja Lundeberg
Fotograf: Stefan Lindher

Motivering
Vi kan kalla detta för en typ av ”living office” – ett svar på det personliga behovet och utrymmet som var och en kräver för att kunna utföra sitt arbete på bästa sätt.
 
Kontoret har genom färg och typ av möbler delats in i olika zoner. Med en stor variation av ytor fyller kontoret en bredd av personliga behov och aktiviteter. Ytorna ger utrymme för rörelse, sociala möten, fokus, reflektion och återhämtning. Tillsammans ska de stimulera olika sinnen och främja ett effektivt arbete.
 
Kontorets terrasser erbjuder de anställda möjlighet att arbeta utomhus och även på insidan spirar träd och växter. Naturen återfinns i specialsnickradade växtavdelare och hyllor i ek tillsammans med en massiv ekpanel som organiskt löper igenom lokalen.  
 
Naturmaterialens plats som främjar välmående, variationen av ytor och dessutom en stor mängd återbrukade möbler från kundens tidigare kontor ger, den i grunden relativt anspråkslösa, lokalen karaktär.

Omröstningen har avslutats

Dela den här sidan